پایه یازدهممتوسطه دومکمک آموزشی

امنیت و ایمنی مواد غذایی در مزرعه

امنیت و ایمنی مواد غذایی در مزرعه

تغذیه سالم به سلامت مواد اولیه بکار رفته شده، سلامت مراحل تولید، نگهداری، تهیه، توزیع و مصرف آن بستگی دارد. بهمین منظور موارد زیر بر سلامت مواد عذایی تاییر میگذارد.

۱- نوع کود و آفت کش مورد استفاده در کشاورزی در سلامت محصولات کشاورزی اثر دارد مصرف مواد شیمیایی به  خصوص میزان بی رویه آن تهدید کننده سلامت مصرف کننده آن محصولات است و اثر سرطان زایی دارد.

۲- نوع آب مصرفی و سلامت آن در آبیاری محصولات کشاورزی مهم است. آلودگی آب به فضولات انسانی و یا صنعتی در آلودگی به خصوص سبزیجات و صیفی جات موثر است. آلودگی آب رودخانه ها و دریاچه ها و دریاها با فاضلاب صنعتی باعث آلودگی نه تنها محصولات کشاورزی بلکه آبزیان می شود و سلامت انسان  با مصرف آن به خطر می افتد.

۳- کیفیت آب مشروب نیز در سلامت انسان بسیار مهم است. آلودگی آب مشروب و یا وجود مقادیر غیرطبیعی برخی  املاح و اجزای آب مثل نیترات و فلوراید اثرات مضری بر سلامت انسان و حتی جنین دارد.

۴- نوع غذا، دارو و مکمل هایی که در پرورش ماهی و مرغ، سایر پرندگان و دامها استفاده می شود و نیز میزان سلامت این حیوانات در سلامت فراورده های آنها شامل گوشت و شیر و تخم مرغ و لذا در سلامت  مصرف کنندگان این محصولات تاثیر بسیاری دارد.

مصرف بی رویه مواد  شیمیایی و یا هورمونی برای  کاهش هزینه های تولید و افزایش  کمی  محصولات و عدم درمان بیماری های آنها تهدید جدی  در سلامت انسان هاست که باعث ایجاد بیماری های مختلفی  چون اختلالات هورمونی، جنون گاوی، آنفولانزای مرغی، تب مالت و نیز سایر بیماری های مشترک انسان و حیوان می شود.

۵- حتی در صورت سلامت محصول تولید شده، نحوه بسته بندی، نگهداری و توزیع آنها نیز مسئله مهمی است. برای مثال نوع ماده ای که برای افزایش ماندگاری به محصولات کشاورزی زده می شود، جنس و پاکیزگی ظرف یا بسته  بندی، جنس و تمیزی بطری آب همه بر سلامت مصرف کنندگان تاثیرگذار است.

سلامت این مرحله از زنجیره تولید تا مصرف  مواد غذایی و به عبارتی امنیت غذایی عمدتا در حیطه مسئولیت دولت ها، مسئولین دولتی و خصوصی بخش های مرتبط و نیز صاحبان این مشاغل است. بدیهی  است افزایش آگاهی و سواد بهداشتی افراد در این موارد می تواند نقش مهمی در پیشگیری و یا رفع سریعتر این تهدیدات و یا کاهش دامنه عوارض آن شود. مثلا کاهش خرید و استقبال از مواد غذایی غیربهداشتی باعث کاهش عرضه و اصلاح محصول خواهد شد.

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از ۱ تا ۵ به این مقاله امتیاز بدید

میانگین رتبه 0 / 5. تعداد امتیاز ها: 0

تا حالا امتیازی ثبت نشده است! برای این مقاله امتیاز ثبت کنید.

حسین شریفی

راه موفقیت، همیشه در حال ساخت است؛ موفقیت پیش رفتن است، نه به نقطه پایان رسیدن . ما در تحقیقستان تلاش میکنیم تا بهترین ها را برای شما به ارمغان آوریم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا