پزشکی

مقاله ای کامل درمورد میوه انار

مقاله ای کامل درمورد میوه انار

نتیجه یک تحقیق آمریکایی که در سال ۲۰۱۲ انجام شده، نشان می‌دهد امکان آسیب‌دیدن جفت در خانم‌های بارداری که عادت به مصرف هفته‌ای ۲ یا ۳ لیوان آب انار دارند، بسیار کمتر از سایر خانم‌های باردار است.

محققان می‌گویند آنتی‌اکسیدان‌های فراوان موجود در آب انار، جلوی آسیب‌های احتمالی که رادیکال‌های آزاد موجود در بدن مادر می‌توانند برای جفت ایجاد کنند، می‌گیرند و حتی می‌توانند باعث ترمیم سلول‌های آسیب‌دیده جفت هم شوند. یک تحقیق آمریکایی دیگر هم که در سال ۲۰۰۵ انجام شد، ثابت کرد آنتی‌اکسیدانی به‌نام پلی‌فنول در انار وجود دارد که جلوی کمبود اکسیژن و آسیب رسیدن به مغز جنین را می‌گیرد. پس خانم‌های باردار نباید مصرف متعادل انار را در دوران بارداری‌ فراموش کنند.

خواص میوه انار

• مصرف انار می‌تواند باعث کاهش فشار و غلظت خون شود.

• مصرف روزانه آب انار در افراد مبتلا به چربی‌خون یا آنهایی که اضافه‌وزن و سابقه فامیلی ابتلا به گرفتگی عروق و ناراحتی‌های قلبی دارند، تجمع پلاک‌های چربی را در دیواره رگ‌ها کاهش می‌دهد و با کمک به جریان راحت‌تر خون در عروق، جلوی ابتلا به ناراحتی‌های قلبی و سکته‌های ناگهانی را می‌گیرد.

• ویتامین‌ها،‌ املاح و فلاونوییدهای فراوان موجود در انار باعث حفظ شادابی پوست می‌شوند. هروقت انار می‌خورید، مقداری از آب آن را هم برای حفظ طراوت و لطافت پوستتان روی پوست صورت خود بزنید و بگذارید ۵ دقیقه بماند.

• هسته‌های سفید داخل دانه انار سرشار از امگا۳‌، ‌امگا۶ و امگا۹ هستند و اگر با خوردن آنها دچار یبوست نمی‌شوید، بهتر است انار را کامل و با هسته‌اش بخورید و قید خوردن آب انار را بزنید.

• خوردن انار می‌تواند باعث رفع حالت تهوع شود.

• مصرف انار در درمان اسهال‌های عفونی و پیشگیری از تشدید آسم نقش دارد.

• انار جزو میوه‌های کم‌کالری محسوب می‌شود و خوردن آن به‌عنوان یک وعده میوه روزانه برای افرادی که رژیم لاغری دارند، توصیه می‌شود.

• انار می‌تواند به هضم بهتر غذا کمک کند.

• اگر غلظت خون دارید، همراه یا بلافاصله بعد از صرف غذا، انار یا آب انار میل کنید.

• انار سرشار از فیبر خوراکی است و می‌تواند به افزایش حرکت‌های دودی روده کمک کند. پس یک خوراکی ملین محسوب می‌شود.

• ویتامین C و فیبر فراوان موجود در انار، قدرت سیستم ایمنی بدن را افزایش می‌دهد و از ابتلا به بیماری‌های عفونی مانند سرماخوردگی پیشگیری می‌کند. به همین دلیل مصرف انار در فصول سرد سال توصیه می‌شود.

• رنگدانه‌ها و آنتی‌اکسیدان‌های فراوان موجود در انار می‌تواند باعث پیشگیری از ابتلا به سرطان پستان و پروستات شوند.

چه زمانی مصرف انار توصیه نمیشود؟

• صبح ناشتا یا با شکم خالی انار نخورید چون امکان افت فشارخون برایتان به‌وجود می‌آید.

• اگر زخم یا ناراحتی گوارشی دارید، در خوردن انار محدودیت‌هایی را در نظر بگیرید.

• اگر کم‌خون هستید یا سابقه افت فشار خون دارید، کمتر انار بخورید.

• اگر با خوردن انار دچار افت فشارخون می‌شوید، آن را با مقدار کمی نمک میل کنید.

• اگر مبتلا به ریفلاکس هستید، انار ترش نخورید.

نکات مهم در چگونگی مصرف انار

• حتما انار را پیش از خوردن بشویید و قبل از شستن،‌ گل سر آن را جدا کنید. خیلی از مواد آلرژی‌زا در گل انار وجود دارد.

• پوست انار می‌تواند باعث رنگ گرفتن دست‌ها و ناخن‌ها شود بنابراین برای دانه‌کردن این میوه خوشمزه، حتما دستکش بپوشید.

• برای افزایش خاصیت آب انار، هسته انار را هم کاملا چرخ و مصرف کنید.

• می‌توانید دانه‌های انار را روی شوفاژ یا بخاری خشک و پودر کنید. سپس از این پودر مغذی و خوشمزه برای طعم دادن به ماست، سس سالاد،‌ ماهی، میگو، مرغ یا غذاها و ساندویچ‌های گوشتی استفاده کنید.

چگونگی نگهداری انار

انار دانه‌شده یا آب انار باید در یخچال و داخل ظرفی دربسته نگهداری و یک روزه هم مصرف شود تا هم طعمش را از دست ندهد و هم خاصیتش، این در حالی است که می‌توان انار درسته و نشسته را حدود ۲۰ روز خارج از یخچال و البته در محیطی خشک و خنک نگهداری کرد. فقط زیر و روی ظرف انار را با تکه‌ای کاغذ بپوشانید تا مدت زمان ماندگاری‌اش بالاتر برود.

محتویات انار را بشناسید!

هر ۱۰۰ گرم دانه انار حاوی این اجزاست: ۸۳کیلوکالری انرژی، ۱درصد چربی، ۱/۰ گرم چربی‌های اشباع‌نشده چندزنجیره‌ای، ۱/۰گرم چربی‌های اشباع‌نشده تک‌زنجیره‌ای، صفر درصد کلسترول، ۳میلی‌گرم سدیم، ۲۳۶میلی‌گرم پتاسیم، ۱۹گرم کربوهیدرات، ۴گرم فیبر غذایی، ۱۴گرم قند، ۷/۱ گرم پروتئین، ۱۷درصد ویتامین C، ۱درصد آهن، ۱درصد کلسیم، ۵درصد ویتامین B۶ و ۳درصد منیزیم.

گردآوری توسط: تحقیقستان

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از ۱ تا ۵ به این مقاله امتیاز بدید

میانگین رتبه 0 / 5. تعداد امتیاز ها: 0

تا حالا امتیازی ثبت نشده است! برای این مقاله امتیاز ثبت کنید.

حسین شریفی

راه موفقیت، همیشه در حال ساخت است؛ موفقیت پیش رفتن است، نه به نقطه پایان رسیدن . ما در تحقیقستان تلاش میکنیم تا بهترین ها را برای شما به ارمغان آوریم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا