عمومی

ویژگی های یک جنتلمن واقعی

ویژگی های یک جنتلمن واقعی

با دانستن چند نکته مهم می توانید رفتاری دلپذیر و منحصر به فرد داشته باشید و محبوبیت تان را در جمع های مختلف بالا ببرید.

جنتلمن‌ها را شاید بیشتردر فیلم‌های کلاسیک دیده‌اید یا در رمان‌های قدیمی وصفشان را خوانده‌اید؛ مردانی مودب، جذاب و مبادی آداب که انگار تمام حرکاتشان، ریتم، ویژگی‌های خاص و حساب و کتاب دقیق دارند؛ آنها چه در اتاق نشیمن خانه‌شان باشند چه در یک ‌مهمانی رسمی، رفتارشان دلپذیر، متعادل و سبکشان منحصربه‌فرد است.

جنتلمن‌ها احساس امنیت می‌بخشند؛ ضمن اینکه تماشایی و گاهی حتی اسطوره‌ای به نظر می‌رسند. شما هم دوست دارید جنتلمن باشید؟ ما در این گزارش با حضور دکتر نصیر دهقان، پزشک، نویسنده و مدرس مهارت‌های زندگی برایتان می‌گوییم که جنتلمن بودن یک ویژگی مادرزادی نیست و با رعایت چه اصول و قواعدی می‌شود به آن دست پیدا کرد؛ با ما همراه باشید که بگوییم چند گام کوتاه لازم است تا شما هم مثل قهرمان‌های قصه، جنتلمن باشید.

جنتلمن اوریجینال یا فیک ؟!

این روزها از هرچیزی در دنیا دو نسخه وجود دارد؛ یک نسخه اصل و یک نسخه کپی یا به قول امروزی‌ها فیک (fake)؛ جنتلمن‌های فیک همان‌هایی هستند که آواز دهلشان از دور خوش است و به محض اینکه کمی نزدیک بیایند یا از اتومبیل‌های شاسی بلندشان فاصله بگیرند، اندک نشانه‌ای از اصالت در کلام و رفتارشان نیست که هیچ، با شلختگی‌های رفتاری و بی‌سلیقگی‌های گفتاری‌شان، خیلی زود کلافه‌تان می‌کنند.

آنها همان کسانی هستند که اگر سرزده به محل زندگی‌شان بروید بعید نیست شلوار گرمکن‌شان به لوستر آویخته باشد و کمدشان را با یک هنگ سرباز هم نشود مرتب کرد. قانون اول جنتلمن بودن آن هم ازنوع اوریجینالش این است که برای زندگی شخصی خودتان، جنتلمن باشید؛ یعنی رعایت قوانین و خط قرمزها، پاکیزگی، نظم، آراستگی و احترام به خود را در تنهایی و زندگی روزمره داشته و رفتار منظم و ویژه‌ای در شما نهادینه شده باشد.

همه چیز از زبان بدن آغاز می شود

کلمه «جنتلمن» در واقع اصطلاحی است که ریشه لاتین دارد و در زبان انگلیسی برای اشاره به کسانی به کار می‌رود که رفتاری مناسب و مودبانه دارند. با همین تعریف، اهمیت رفتار جنتلمن‌ها که مجموعه‌ای از زبان بدن و گفتار آنهاست، کاملا مشخص است. اولین نکته اینکه زبان بدن شما شامل تمام حرکات و رفتاری است که انجام می‌دهید و توسط دیگران دیده می‌شود. پس این چند نکته را برای بهبود زبان بدن به خاطر بسپارید:

– نوع ایستادن و نشستن شما نشان‌دهنده میزان اعتماد به نفس و کاراکتر شماست؛ بنابراین درست و استوار بایستید و بنشینید، صمیمانه دست بدهید و همیشه لبخند به لب داشته باشید چون با استفاده صحیح از زبان بدنتان، بدون اینکه لازم باشد حرفی بزنید، نوع شخصیت خودتان را در ذهن افراد ترسیم می‌کنید.

– یکی از نشانه‌های مهم برای جنتلمن‌ها داشتن نگاه عمیق است؛ آنها هم عمیق نگاه می‌کنند و هم نگاه آدم‌ها را «عمیقا» می‌فهمند. خوب است بدانید داشتن ارتباط چشمی موثر با مخاطبان یکی از مهم‌ترین هنرهایی است که می‌تواند در ارتباطات انسانی‌تان، نقش مهمی ایفا کند.

لباس پوشیدن بدون گاف. . .

بدون هیچ اما و اگری داشتن ظاهری تمیز، شیک و متناسب از ویژگی‌های لازم برای جنتلمن بودن است اما این به معنی نیاز به داشتن سر و ظاهری که با میلیون‌ها تومان پول دیدنی شده باشد، نیست. قانون اول این است که لباس پوشیدن‌تان گاف نداشته باشد؛ یعنی قوانین عمومی شیک‌پوشی را رعایت کنید؛ برای نمونه چند نکته زیر را درنظر داشته باشید:

– رنگ جوراب‌هایتان را با رنگ شلوار ست کنید؛ یعنی با کت و شلوار سرمه‌ای جوراب سفید نپوشید.

– در خرید کت و شلوار خیلی دقیق باشید که حتما سایزی را خریداری کنید که دقیقا اندازه خودتان باشد و اگر اندازه نیست، آن را با مشورت خیاط مربوطه، اندازه کنید.

– رنگ کمربند و ساعت شما باید با رنگ کفش‌تان هماهنگ باشد.

این قواعد را گفتیم اما مهم‌تر از همه اینها برای یک جنتلمن واقعی،«تمیزی » است. پس همیشه ناخن‌هایتان را کوتاه نگه دارید و زیر آنها را پاک کنید. به نظافت شخصی خودتان و تمیز بودن لباس‌هایتان توجه و دقت ویژه داشته باشید. به‌طور منظم دوش بگیرید، مسواک بزنید و ضمن استفاده ازخوشبو کننده‌های بدن، سعی کنید از تم بوی عطر خاصی پیروی کنید؛ برای نمونه تم تلخ برای آقایان، جزو محبوب‌ترین رایحه‌هاست. به خاطر داشته باشید عطر یک جنتلمن مثل اثر انگشت او می‌تواند منحصربه‌فرد باشد.

زبان می‌فهمد اما زبان باز نیست. . .

جنتلمن‌ها مهارت‌های ارتباطی قوی دارند؛ یعنی با مخاطب‌شناسی درست، مناسب‌ترین و محترمانه‌ترین لحن و کلمات را برای ارتباط با افراد دیگر انتخاب می‌کنند اما ابدا زبان‌باز نیستند. آنها می‌دانند که نوع و مقدار صحبت کردن مناسب با رفقا، خانم‌های آشنا و غریبه یا بچه‌ها چگونه است و بنا بر سن، جنسیت و موقعیت‌ها مناسب‌ترین کلمات را برای مکالمات خود در ذهن دارند. با توجه به آن چه گفته شد یکی از اولین گام‌ها برای جنتلمن شدن این است که دایره واژگان خود را با خواندن رمان، شعر و دیالوگ‌های ماندگار فیلم‌ها افزایش دهید. خوب صحبت کنید و چند نکته را به خاطر داشته باشید:

– در صحبت هایتان هیچ وقت جوک‌های جنسی، جنسیتی، قومی و مذهبی را تعریف نکنید.

– هیچ وقت از کلمات ناشایست استفاده نکنید.

– با توجه به موقعیت زمانی، مکانی و نوع افرادی که در یک جمع حضور دارند، اظهار نظر کنید.

درک کردن را یاد بگیرید

جنتلمن‌ها شنونده‌های فعال و ماهری هستند. ماهر بودن در شنیدن یعنی وقتی با کسی حرف می‌زنید، حواس‌تان به او باشد و با لبخند، تکان دادن سر یا ارتباط چشمی موثر این حس را به مخاطب بدهید که کاملا توجه دارید و حرف‌هایش برایتان مهم است اما مرحله مهم‌تر بعد از شنیدن، داشتن درک درست ازصحبت‌ها و نشان دادن واکنش «مناسب » و«بجا » نسبت به حرف‌های مخاطب است.

رعایت چند نکته مهم برای جنتلمن‌ها در این مورد الزامی است:

– در هیچ گفت‌وگویی پینگ‌پنگی عمل نکنید؛ یعنی بلافاصله بعد از شنیدن هر بخشی از حرف‌های مخاطب، حرف نزنید و صبرکنید تا حرف‌هایش به‌ طورکامل گفته شود.

– نسبت به سوژه‌های مطرح شده، قضاوت «درجا » و یا پیش‌داوری نداشته باشید.

– حس همدلی داشته باشید و پیش از هرچیز به هدف مخاطب از گفت‌وگو، «دقت» کنید؛ گاهی تنها درک وضعیت عاطفی طرف مقابل، آن هم با اظهار همدردی یا دلجویی تمام کاری است که باید انجام بدهید.

۱۰ رفتار جنتلمنانه

-وقت شناسی یکی از مهم‌ترین رفتارهایی است که یک فرد مبادی آداب باید به آن دقت کرده و نسبت به آن حساس باشد؛ افراد جنتلمن اگر با کسی قرار داشته باشند بدون اندکی تاخیر راس موعد مقرر و حتی کمی زودتر برای ملاقات حاضر می‌شوند. برای جنتلمن‌ها ثانیه‌ها هم مهم هستند.

– جنتلمن‌ها هرگز بیش از آنچه می‌توانند قول نمی‌دهند؛ خوش قول بودن باعث می‌شود که برای همه قابل اعتماد باشند.

– جنتلمن‌ها اگر از شما خدماتی بخواهند قطعا جمله شان را با «لطفا » یا «خواهش می‌کنم» آغاز می‌کنند و ضمنا همیشه قدرشناس هستند؛ آنها از کوچک‌ترین خدمات افراد، حتما تشکر می‌کنند.

– جنتلمن‌ها بدون هماهنگی و دعوت به جایی نمی‌روند.

– سخاوتمندی و دست و دلباز بودن یکی از ویژگی‌های لازم برای جنتلمن بودن است.

– جنتلمن‌ها همواره در حال آموزش و یادگیری هستند تا اگر لازم شد بتوانند با داشتن اطلاعات به روز، درجمع‌های دوستانه، خانوادگی یا شغلی، اظهارنظرهای درست و معتبری داشته باشند؛ پس به‌طور خلاصه اهل مطالعه‌اند.

– جنتلمن‌ها روی حساسیت‌ها و خط قرمزهای اعتقادی و مذهبی دیگران پا نمی‌گذارند.

– جنتلمن‌ها برای انجام فعالیت ورزشی و فرهنگی مانند سینما و تئاتر برنامه منظمی را دنبال می‌کنند.

– آنها یک رو دارند و در زندگی مجازی و واقعی‌شان به یک اندازه محترم و معتبر هستند.

– جنتلمن‌ها، زمانی که با یک خانم راه می‌روند هیچ وقت از او جلو نمی‌زنند و به‌طورکلی در رفتار با خانم‌ها نقش حمایتگری هوشیار و مهربان را دارند که همواره به زنان احترام می‌گذارد.

جنتلمن‌ها در رستوران

غذا خوردن یکی از مهم‌ترین رفتارهایی است که به سادگی می‌تواند سطح شخصیتی هر کس را مشخص کند و رستوران همان جایی است که افراد مسلط به آداب معاشرت، رفتار درست را در آن با تمام ریزه‌کاری‌هایش، نمایش می‌دهند. آنها هماهنگ با کسی که به همراهش در رستوران هستند غذا خوردن را آغاز می‌کنند، به هیچ وجه با دهان باز غذا را نمی‌جوند و غذاخوردنشان پر سر و صدا نیست، برای سیر شدن عجله ندارند و به سرعت غذا نمی‌خورند، درصورتی که به چیزی نیاز داشته باشند دست دراز نمی‌کنند بلکه از طرف مقابل کمک می‌گیرند و نکته دیگر اینکه جنتلمن‌ها همیشه از گارسون‌ها بابت خدمات‌شان تشکر می‌کنند. البته این مقدار که گفتیم بخش کوچکی از آداب بسیاری است که در این مجال، فرصت پرداختن به آنها نیست اما منابع زیادی برای یادگیری کامل آداب معاشرت در رستوران موجود است که می‌توانید آنها را دنبال کنید.

جنتلمن در بحران‌ها

یکی از متر و معیارهای همیشگی برای سنجش نوع شخصیت افراد، بررسی عملکرد آنها در موقع عصبانیت و بحران است، یک جنتلمن واقعی در وضعیت بحرانی و بروز ناملایمات زندگی، آرامش خود را حفظ کرده وهیچ وقت برای دیگران اظهار ضعف یا به قول خودمانی‌اش «آه و ناله »نمی‌کند. این دسته از افراد، وقتی تحت فشار شدید هستند، قبل از نمایش هر واکنشی، خوب فکر کرده و در سکوت تمام جوابش را می‌سنجند. عادت به صبر و سکوت یک ویژگی جنتلمنانه است.

آ‌نها هنگام عصبانیت هرگز فحش نمی‌دهند بلکه سعی می‌کنند از فضای تنش خود را دور نگه داشته، با خویشتنداری موقعیت سخت پیش آمده را مدیریت کنند.

وقتی یک جنتلمن اشتباه می‌کند

هرچند کسانی که دارای اعتماد به نفس بالا هستند، نسبت به توانایی‌ها و برداشت‌های خود اعتماد دارند اما اگر در هر زمینه‌ای اشتباه کرده باشند، با شجاعت تمام آن را می‌پذیرند و برای اصلاح نقاط ضعف‌شان بدون هیچ چانه‌زنی تلاش می‌کنند. خوب است بدانید پذیرفتن نقاط ضعف و اشتباهاتتان آن هم بدون فرافکنی، نشانه راستگویی و قدرت شماست.

گردآوری توسط: تحقیقستان

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از ۱ تا ۵ به این مقاله امتیاز بدید

میانگین رتبه 0 / 5. تعداد امتیاز ها: 0

تا حالا امتیازی ثبت نشده است! برای این مقاله امتیاز ثبت کنید.

حسین شریفی

راه موفقیت، همیشه در حال ساخت است؛ موفقیت پیش رفتن است، نه به نقطه پایان رسیدن . ما در تحقیقستان تلاش میکنیم تا بهترین ها را برای شما به ارمغان آوریم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا