بیوگرافی امیر آقایی + عکس
بیوگرافی امیر آقایی + عکس
یکی از بازیگران مشهور و محبوب کشورمان امیر آقایی است که با بازی بسیار حرفه ای خود مورد توجه بسیاری از کارگردانان است . امیر آقایی متولد ۱۰ مرداد ۱۳۴۹ می باشد.وی فارغ التحصیل لیسانس رشته کارگردانی است. اولین سریال تلویزیونی امیر آقایی مجموعه خاک سرخ بود.
آقایی در سریال اولین شب آرامش نیز حضور داشت و ارتباط خوبش با احمد امینی کارگردان این سریال، باعث شد دوباره در ساخته دیگر احمد امینی یعنی بیگناهان ایفای نقش کند.
امیر آقایی همچنین قرار بود در فیلم پایاننامه بازی کند به دلیل تغییر نسخه اولیه فیلمنامه از بازی در این فیلم انصراف داد. وی در برنامه هفت گفت بابت انصراف از حضور در فیلم پایاننامه مبلغ ۱۷۰ میلیون تومان جریمه شدهاست.
امیر آقایی مجموعه هایکو با نام «بیدها در باد» سرودهاست که در سال ۱۳۸۹ توسط «انتشارات حوض نقره» منتشر شدهاست. وی علاوه بر بازیگری و نویسندگی، نقاشی و عکاسی هم انجام میدهد.
فعالیت های خود را از چه سالی شروع کردید؟
از سال ۱۳۷۴ کار بازیگری را بصورت جدی و حرفه ای شروع کردم سالها بود که علاقمند به کار تئاتر بودم و بر اثر یک اتفاق بالاخره وارد این عرصه شدم به لحاظ تحصیلات هم قصد داشتم در زمینه کارگردانی فعالیت کنم اما در نهایت بازیگر شدم .
اولین تئاتر حرفه ای شما چه بود ؟
اولین کار من تئاتری بود به اسم “آنسوی آینه” که در خدمت گروه و استاد خوبم خانم آزیتا حاجیان بودم .
چه طور شد که از روی صحنه و تئاتر به کار تصویری و تلویزیونی دعوت شدید ؟
وقتی تئاتر “سه سال و یک دوم ” که نویسنده و کارگردان آن بودم در تئاتر شهر اجرا می شد با آقای بهرام عظیم پور آشنا شدم در آن زمان حاتمی کیا سریال خاک سرخ را کار میکردند ایشان من را به آقای حاتمی کیا معرفی کرد و حدود دو ماه تمرین و تست را انجام دادیم و بالاخره بخاطر لهجه آذری که داشتم .
آن کار را پذیرفتم و برای آن سریال انتخاب شدم و حدود یکسال مشغول بازی در آن سریال بودم و همیشه هم به آقای حاتمی کیا می گویم اگر بخاطر شما نبود هیچ وقت پایم را از تئاتر شهر بیرون نمی گذاشتم .
چه ویژگی ها و عواملی باعث شد این کار را پذیرفتید؟
قطعا این موضوع دیر یا زود اتفاق می افتاد چرا که پس از سالها تئاتر بازی کردن و گذراندن چند دوره کلاسهای آزاد سینمایی ، ظاهر شدن در جلوی دوربین آقای حاتمی کیا برای من غنیمتی بود خصوصا این که من خودم آذری زبان هستم و باید متن فارسی می خواندم و آنرا به لهجه جنوبی در این فیلم پیاده می کردم که خودش یک پروسه سختی بود و همین موضوع به حضور من در فیلم سینمایی بعدی آقای حاتمی کیا بنام ارتفاع پست منجر شد .
فرق کار سینما و تلویزیون را چطور دیدید؟
کار نگاتیو با کار دیجیتال با هم فرق می کند در کار نگاتیو یک سلوکی هست که در کار دیجیتال وجود ندارد.در کار تلویزیونی مونیتور هست بارها کارگردان می تواند برداشت داشته باشد و کار را اصلاح کنـد اما در کار سینما و نگاتیو این حس را به شما می دهد که همه را باور کنی وقتی همه شرایط آماده می شود و شخصی می گوید “صدا و دوربین ، حرکت ” شما باور می کنی که کار شروع شده است .
تا به حال برای پول بازی کردید؟
تا امروز به خاطر پول فیلمی را بازی نکردم چون به نظرم به بی حرمتی به کاری است که انجام میدهم. اگر قرار بود برای پول فیلم بازی کنم کم پیشنهاد نداشتم.
به نظرم در ایران آخرین چیزی که یک بازیگر به آن فکر میکند نقشی است که قرار است بازی کند. خارج از ایران بازیگران در آرامش به نقشی که قرار است بازی کنند فکر میکنند، برایش تمرین میکنند، ورزش میکنند، به خودشان میرسند و بعد منجر میشود به خلق نقشی مثل دی کاپریو در «از گور برگشته».
اما در ایران بازیگر اول میپرسد پول حقوق من از کجا آمده، نکند از جایی آمده باشد که فردا مجبور شویم جواب پس بدهیم، کارگردان کیه، فیلمهای قبلیاش چیه، مبادا قبلا فیلمی ساخته باشد که مردم دوست نداشتهاند.بازیگران مقابل من چه کسانی هستند، آن ها در کارنامه کاری شان چه فیلم هایی بازی کردهاند، دیالوگهایی که میخواهم بگویم به کسی برنخورد، علیه صنفی نباشد، با قومیتها مشکلی ایجاد نشود و… یعنی آخرین چیزی که یک بازیگر به آن قکر میکند نقشی است که قرار است ایفا کند.
بدون تاریخ بدون امضا (۱۳۹۵)
لینا (۱۳۹۵)
بادیگارد (۱۳۹۴)
پری دریایی (۱۳۹۴)
شیفت شب (۱۳۹۳)
چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت (۱۳۹۳)
۳۶۰ درجه (۱۳۹۳)
کوچه بینام (۱۳۹۳)
هیس! دخترها فریاد نمیزنند (۱۳۹۲)
زندگی خصوصی (۱۳۹۰)
سعادتآباد (۱۳۸۹)
مرگ کسب و کار من است (۱۳۸۹)
ما همه گناهکاریم (۱۳۸۹)
دوزخ، برزخ، بهشت (۱۳۸۷)
کیمیا و خاک (۱۳۸۷)
نیلوفر (۱۳۸۷)
آخرین نقش (۱۳۸۶)
زن دوم (۱۳۸۶)
روز برمی آید (۱۳۸۵)
راه طی شده (۱۳۸۴)
ارتفاع پست (۱۳۸۰)
فیلم های تلویزیونی امیر آقایی
۱۳۹۶ نوار زرد
۱۳۹۵ چرخ و فلک بازیگر اپیزود خالد
۱۳۹۳ آسمان من[۴]
۱۳۹۲ یادآوری
۱۳۹۲ سرزمین کهن
۱۳۸۹ ارمغان تاریکی
۱۳۸۷ بی گناهان
۱۳۸۴ اولین شب آرامش
۱۳۸۲–۱۳۸۱ باغ بلور
۱۳۸۱ خاک سرخ
گردآوری توسط: تحقیقستان