عمومی

آموزش مقاله نویسی : چگونه مقاله آکادمیک بنوسیم؟

آموزش مقاله نویسی: چگونه مقاله آکادمیک بنوسیم؟

در اولین ماه‌های تحصیل در دانشگاه، وقتی اسم مقاله و مقاله نویسی به میان می‌آید، استرس به سراغ‌تان می‌آید. این کاملاً طبیعی است! نگران نباشید! هیچ کسی از ابتدا، مقاله‌نویس نیست. مقاله‌ها و دوره‌های متعددی در جهت آموزش مقاله‌ نویسی وجود دارد، کافی است بخواهید مقاله نویسی را یاد بگیرید.

اما چرا باید به فکر یادگیری مقاله نویسی باشیم؟ در واقع، طی دوره دانشجویی، می‌بایست مقاله‌های متعددی را ارائه دهید. طی نگارش همین مقاله‌های آکادمیک، افکار و ایده‌های‌تان را بیان می‌کنید و تفکر انتقادی‌تان پرورش پیدا می‌کند. اما چگونه مقاله آکادمیک بنویسیم؟ آیا قوانین مشخصی برای مقاله نویسی وجود دارد؟

این مطلب مختص به آموزش مقاله نویسی است و در آن، هر آنچه باید در مورد نگارش مقاله آکادمیک بدانید برای‌تان خواهیم گفت. با ما همراه باشید!


هدف‌تان را مشخص کنید

پیش از هر چیزی، باید هدف‌تان را از مقاله نویسی مشخص کنید. به طور کلی، هدف اصلی هر مقاله تحلیل یک موضوع و قرار دادن یک سری اطلاعات در اختیار خواننده است. اما چه اطلاعاتی را باید به خواننده بدهیم؟ پیش از آن‌که شروع به نوشتن و پژوهش کنید، باید بدانید قرار است چه اطلاعاتی را در اختیار خواننده قرار دهید. برای این منظور، می‌توانید سری به مقاله‌های پژوهشی قبلی بزنید.


مخاطب‌تان را بشناسید

قرار است چه کسانی مقاله آکادمیک‌تان را بخوانند. وقتی مخاطب را بشناسید، می‌توانید مقاله‌ای در جهت جلب توجه آنان بنویسید.


افکار و ایده‌های‌تان را روی کاغذ بیاورید

همه افکار و ایده‌های‌تان را روی کاغذ بیاورید. سوالاتی را که در ذهن دارید یادداشت کنید. همچنین، همه اطلاعات مرتبط را بنویسید. در این مرحله، متوجه می‌شوید چه اطلاعاتی را در مورد موضوع‌تان در دست دارید و در گام بعدی، باید به دنبال چه اطلاعاتی باشید.


اطلاعات را به شکلی ساختارمند ارائه دهید

چارچوب و طرح کلی مقاله‌تان را مشخص کنید تا بتوانید مقاله‌ای مرتب و ساختارمند را ارائه دهید. در واقع، نباید هر بخش مطالب‌تان، بی‌هدف، در گوشه‌ای از مقاله باشد. مقاله باید منسجم و به دور از هر گونه آشفتگی باشد. برای مثال، اتاق‌تان را تصور کنید! وقتی مرتب است و همه چیز در جای خودش قرار دارد حس بهتری دارید یا این‌که وقتی همه چیز به هم ریخته است؟ بالطبع، همه ما نظم و ترتیب و ساختار را می‌پسندیم. این مسئله در مورد مقاله نیز صدق می‌کند. هر جمله از مقاله باید در جای درستی قرار گرفته باشد و در راستای جمله قبل از خودش باشد.

اگر طرح کلی مقاله‌تان را مشخص کنید، ذهن‌تان نیز منسجم خواهد بود و بدین ترتیب، خواهید دانست در هر قدم، باید چه مطلبی را ارائه دهید. در قدم اول، طرح کلی را مشخص کنید و رفته رفته، جزئیات را نیز به آن اضافه کنید. یادتان باشد که پیش از آن‌که شروع به نوشتن کنید، باید طرح کلی و جزئیات آن را مشخص کرده باشید.


مطالب مهم را در مقاله بگنجانید

آموزش مقاله نویسی : چگونه مقاله آکادمیک بنوسیم؟

یکی از نکات مهمی که در اصول مقاله نویسی باید برای‌تان بگوییم گنجاندن مطالب مهم در مقاله است. در واقع، باید سعی کنید در هر پاراگراف از مقاله‌تان، فقط مطالب مهم را بگنجانید و از ارائه مطالب غیر مرتبط و غیر مفید بپرهیزید. در واقع، همه مطالب موجود در مقاله باید مرتبط با بیانیه‌تان باشد، نه کمتر و نه بیشتر!


از منابع معتبر استفاده کنید

پیش از آن‌که شروع به نگارش مقاله کنید، تحقیق و پژوهش کنید. در واقع، باید اطلاعات لازم را طی تحقیق و پژوهش گردآوری کنید. در مسیر این تحقیق و پژوهش، از منابع معتبر استفاده کنید. یادتان باشد که از همان ابتدا، مشخصات دقیق همه منابع‌تان را یادداشت کنید و در مقاله‌تان به آن‌ها اشاره کنید. در واقع، خواننده باید بداند کدام مطالب متعلق به خودتان است و ایده خودتان است و کدام مطالب را برای پشتیبانی از ایده‌تان آورده‌اید. به طور خلاصه، باید تلاش کنید متهم به سرقت ادبی نشوید! نه از سوی خواننده و نه از سوی استادتان یا سردبیر ژورنال مورد نظرتان.


قواعد ویرایشی را رعایت کنید

 رعایت قواعد و نکات ویرایشی اهمیت ویژه‌ای در نگارش مقاله آکادمیک دارد. اگر می‌خواهید مقاله‌تان را به زبان فارسی بنویسید، باید تسلطی نسبی به ویرایش فارسی داشته باشید و اگر می‌خواهید مقاله را به زبان انگلیسی بنویسید، باید تسلطی نسبی به ویرایش انگلیسی داشته باشید. خوانش‌پذیری مقاله اهمیت ویژه‌ای دارد. اگر با قواعد ویرایشی زبان مورد نظرتان آشنایی ندارید، در کنار یادگیری مقاله نویسی، باید به دنبال یادگیری ویرایش نیز باشید.

اگر وقت کافی برای یادگیری نکات ویرایشی ندارید، می‌توانید در انتهای کار، ویرایش مقاله‌تان را به ویراستار بسپارید یا این‌که طی مسیر نگارش مقاله، ویراستاری زبده را در کنارتان داشته باشید و همواره، از او فیدبک بخواهید.


سخن آخر

از وقتی قدم به محیط آکادمیک می‌گذارید، باید به فکر یادگیری مقاله نویسی باشید. در این مسیر، باید به سراغ بهترین منابع آموزش مقاله نویسی بروید تا بتوانید این کار مهم را به شیوه‎‌ای اصولی یاد بگیرید و انجامش دهید. از سری نکاتی که در دوره‌ها و مطالب مربوط به آموزش مقاله نویسی یاد می‌گیرید می‌توان به مشخص کردن هدف، شناخت مخاطب، پیاده‌سازی افکار و ایده‌ها، ارائه اطلاعات به شکلی ساختارمند، گنجاندن مطالب مهم و استفاده از منابع معتبر اشاره کرد. اگر این قواعد کلی را رعایت کنید، می‌توانید مقاله‌ای اصولی و مفید را ارائه دهید.

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از ۱ تا ۵ به این مقاله امتیاز بدید

میانگین رتبه 5 / 5. تعداد امتیاز ها: 1

تا حالا امتیازی ثبت نشده است! برای این مقاله امتیاز ثبت کنید.

حسین شریفی

راه موفقیت، همیشه در حال ساخت است؛ موفقیت پیش رفتن است، نه به نقطه پایان رسیدن . ما در تحقیقستان تلاش میکنیم تا بهترین ها را برای شما به ارمغان آوریم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا