حفظ ایمنی کودکان در هنگام وقوع سیل
حفظ ایمنی کودکان در هنگام وقوع سیل
متاسفانه این روزها شاهد وقوع سیل در نقاط مختلف کشورمان هستیم که این موضوع تمامی مردم را نگران و محزون ساخته است، علاوه بر ابراز همدردی و حمایتهای مالی به افراده مصیبت دیده و بعضا داغدار این حادثه، باید یک سری نکات ایمنی را در این شرایط دانسته و به سایر افراد نیز آموزش دهیم تا با حداکثر آگاهی، آسیبهای ناشی از این حوادث را به حداقل برسانیم.
در این بین کودکان از آسیبپذیری بیشتری نسبت به سایر افراد برخودار هستند و در هنگام بروز حوادثی نظیر سیل بیشتر از هر زمان دیگری به حمایت و مراقبت ما احتیاج دارند، این وظیفهی ماست که با آگاهی و نحوهی برخورد صحیح با آنها، این فرشتههای کوچک را از آسیبهای جدی در امان نگه داریم.
بلایای طبیعی در اکثر مواقع به طور کاملا ناگهانی رخ میدهند به همین علت با داشتن آمادگیهای لازم از قبل و همچنین اطلاعات کافی میتوانیم در هر زمان به کمک کودکان بشتابیم و آنها را از آسیبهای جدیای که ممکن است تا بزرگسالی همراه آنها بوده و جبران ناپذیر باشد، ایمن کنیم.
ضمن عرض تسلیت و ابراز همدردی با هموطنان عزیزمان، در ادامه قصد داریم تا شما را با نکاتی مهم در باب امنیت کودکان در هنگام وقوع سیل آشنا کنیم، پس با ادامهی این مقاله ما را همراهی کنید.
ایمنیهایی که برای کاهش آسیب کودکان در مواجه با سیل باید رعایت شود به طور کلی به سه دستهی نکات پیش از وقوع سیل، در حین وقوع و بعد از حادثه تقسیم میشوند.
قبل از وقوع سیل باید با فرزند دلبدنتان در مورد این حادثهی طبیعی صحبت کنید. سعی کنید با آگاهی دادن به کودکتان، زمینههای آشنایی با این دسته از بلایای طبیعی را برای وی فراهم کرده و سعی بر آن داشته باشید که به طور خیلی ساده علت وقوع سیل را برای کودک توضیح دهید. سپس نکات ایمنی لازم را در کمال آرامش به فرزندتان آموزش داده و به او توضیح دهید که پدیدهای نظیر سیل یک اتفاق طبیعیست که کسی در وقوع آن نقش و دخالت ندارد. برای اینکار سعی کنید از مثالهای کوچک و ساده استفاده کنید تا فرزندتان کاملا موضوع را درک کند.
نکتهی بعدی که در این خصوص باید به آن توجه داشته باشید، استفاده از بیمه برای محل زندگیتان است. معمولا بیمههای عادی خانه، مشمول ویرانیهای حاصل از سیل نمیشوند. در هنگام خرید و یا حتی بیمه کردن خانهی خود حتما به این موضوع توجه داشته باشید. همیشه گوش به زنگ اخبار، به ویژه اخبار محلی شهر خودتان از طریق تلویزیون، رادیو و یا حتی تلفن همراهتان باشید و چگونگی وضعیت آب و هوایی را دنبال کنید. این رسانهها به شما اطلاعاتی در خصوص اقدامات ویژه در هنگام مقابله با سیل را خواهند داد و از همه مهمتر هشدارهای لازم در خصوص تغییرات وضعت آب و هوا را اطلاعرسانی خواهند کرد.
در هنگام وقوع سیل
در هنگام وقوع سیل حتما راهنماییهایی که متخصصین ویژهی این امور به شما میدهند را دنبال کنید، در این مواقع، مقامات شهر و یا محل شما اولین هشدارها را راجعبه نواحی خطرناک و اقدامات اولیه خواهند داد. به هیچوجه هشدار افراد متخصص و مقامات شهری خود را نادیده نگیرید، خونسردی خود را حفظ کرده و هیچ اقدام خودسرانهای انجام ندهید.
نکتهی بعدی که باید به آن توجه داشته باشید این است که سعی کنید به مناطقی که ارتفاع بیشتری دارند بروید، این کار باعث میشود تا از جریان سیلی که به راه افتاده در امان بمانید و همچنین خطر افزایش آب در این نواحی کمتر است. از مناطقی که سیل در آنها جاریست و یا حتی احتمال جاری شدن سیل در آن زیاد است، جدا دوری کنید. کودکان را از آب کثیف دور نگه دارید. در هنگام وقوع سیل، کودکان و حیوانات خانگیتان را از آب کثیف جاری، موجود روی زمین به دور نگه دارید زیرا این آب حاوی مقدار زیادی باکتریست که میتواند کودکان و حیوانات را بیمار کند. همچنین این آب به علت جریان شدیدی که داشته به شدن دارای الکتریسته است، هموطنان عزیزمان حتما به خاطر داشته باشند که نزدیکی و تماس با این آب حتی میتواند خطر برقگرفتگی را هم در پی داشته باشد، پس این موضوع را جدی بگیرید.
در این بین سعی کنید بیشتر از هر زمان دیگری به کودکان توجه داشته باشید و دائما دستانشان را با استفاده از آب و شویندههای مخصوص دست، به ویژه قبل از خوردن غذا، تمیز کنید. همچنین بعد از تماس با آب سیل و یا مناطق ویران شده از سیل اطمینان حاصل کنید که حتما کودکانتان حمام کنند زیرا مناطق سیل زده به شدت آلوده و ناقل هر نوع بیماری خطرناک و باکتریای هستند که بدن کودکان را به دلیل داشتن سیستم ایمنی ضعیفتر بیشتر در معرض خطر قرار میدهد.
بعد از وقوع سیل
بعد از پایان سیل، اگر قصد برگرداندن کودکانتان به مناطق آسیب دیده دارید، به شما توصیه میکنیم حتما از بازسازی سیستم آب و برق آن منطقه اطمینان حاصل کرده و در صورت عدم تعمیر برق و لولهکشی، هرگز کودکان را وارد ناحیهی مذکور نکنید. بعد از پایان سیل، مدتی باید صرف تعمیر سیستم برق و آب خانهها، مدارس، مراکز آموزشی و نگهداری کودکان شود. در این مدت سعی کنید فرزندانتان را آرام کرده و از بردن آنها به اینگونه مناطق به دلیل داشتن خطرات جانی و زیست محیطی اجتناب کنید.
به خاطر داشته باشید که کودکان و نوجوانان هرگز نباید در بازسازی و تعمیر و پاکسازی مناطق آسیب دیده مشارکتی داشته باشند. زمانی به آنها اجازهی ورود به مناطق آسیبدیده را بدهید که همهچیز به روال عادی و ایمن خود برگشته باشد. قبل از بازگشت کودکان به خانه باید تمام وسایل، اسباب بازیها و لباسها و غیره ضدعفونی و کاملا تمیز شوند. به هیچ عنوان به کودکان اجازهی بازی با اسباب بازیهایی که سیل آنها را آلوده کرده، ندهید. همچنین اقلامی که نمیتوان آنها را به راحتی ضدعفونی کرد مثل بالش و یا حتی حیوانات آلوده شده با آب سیل را باید از بین ببرید.
محافظت از کودکان در هنگام بروز سیل از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، پس سعی کنیم با آگاهی و مراقبتهای لازم از فرزندانمان، از آسیبهای جدی که این حادثه میتواند برایشان رقم بزند، در امان نگه داریم.
گردآوری توسط: تحقیقستان