عمومی

۶ راه برای رسیدن به پیروزی از شکست

۶ راه برای رسیدن به پیروزی از شکست

این شرکت ها را می شناسیم: نیو کوک (New Coke)، سیگوی (Segway) و کامپیوترهای لیزای اپل (Apple’s Lisa Computer). ولی اگر تاکنون نسبت به شکست های اقتصادی کسب و کار کوچک تان احساس بدی داشته اید، آنگاه باید گفت که شکست های کسب و کارهای بزرگ می بایست قدردان شما باشند.

اما آیا واقعا این قدم های اشتباه را باید با شکست معادل بدانیم؟ شرکت لیزا در ادامه روند اقتصادی اش به تغییراتی جدی دچار شد و بعدتر به شرکت مکس (Macs) تغییر نام و کیفیت داد. شرکت سیگوی نیز قصد داشت عرصه حمل و نقل یا ترابری را دگرگون کند، اما وی نیز موفق به این عمل مهم نشد. سیگوی موقعیت های اقتصادی بعدی اش را در انبارها، گمرک ها و ساختمان های پلیس پیدا کرد. و به علاوه باید به شکست نیو کوک نیز اشاره کنیم که نتوانست شرکت بزرگ کوکا کولا را از خط موفقیت هایش خارج کند ولی در هر صورت گستره ای از مزه های جدید را به علاقه مندان معرفی کرد.

چه خواهید کرد وقتی یک نوآوری با شکست مواجه می شود؟ آیا تصمیم می گیرید تا این شکست را از نگاه های عمومی دور نگه دارید و هرگز درباره اش هیچ سخنی نگویید؟ یا آیا در عوض تلاش می کنید تا چنان از این تجربه درس بگیرید و به خوبی بیاموزید که کارتان را در دفعات بعدی با دقت و کیفیت بهتری انجام دهید؟ در اینجا چند شیوه ای را به اختصار معرفی می کنیم که از طریق آنها می توانید گل های موفقیت را از بطن بذرهای شکست گلچین کنید.

۱. «شکست های خود را ردگیری کنید.» برخی شکست ها بر همگان آشکار هستند: برای نمونه، محصولی جدید که صرفا یک بمب نمایشی بود و کارآیی نداشت، یا سیستمی جدید که فقط جنجال به پا کرد و هرگز جواب نداد.

اما چرا؟ چون محصول تازه ای که شما عرضه کرده اید صرفا یک تقلید خشک و خالی از محصولات قبلی بود؛ چون سیستم جدیدی که به بازار وارد کرده اید ابدا بهتر از سیستم های قدیمی تر جواب پس نمی دهد. به این ترتیب، اغلب مشتریان شما نیز دیگر از محصولات و خدمات تان بهره نمی برند و دوباره به سراغ محصولات قدیمی می روند. پس هرگز شکست هایتان را پنهان نکنید. در عوض، هر چهار یا شش ماه یک بار در پی ارزیابی و بررسی دوباره ابتکارات و نوآوری هایتان باشید و ببینید که آیا آنها مناسب و شایسته هستند یا خیر.

۲. «قدم های اشتباه خود را ارزیابی کنید.» آیا محصول جدید شما به این خاطر زود از بازار کنار رفت که هیچ تقاضایی برای آن وجود نداشت؟ آیا کارشناسان عرصه بازار محصول شما غیرموثر و بی مورد تشخیص داده اند؟ آیا محصول تان بیش از اندازه گران یا بیش از اندازه ارزان بود؟ آیا یکی از رقیب هایتان شما را در بازار شکست داد یا چه بسا خیلی زود توانست از روی محصول شما تقلید کند و به موفقیت برسد؟ مشاهده می کنید که دلایل بسیار زیادی برای ارتکاب اشتباه و، در نتیجه، شکست وجود دارند. پس بنشینید و به آرامی عوامل اصلی سردرگمی ها و تلاش های مذبوحانه تان را ارزیابی کنید.

۳. «خودتان را سرزنش نکنید ولی با خودتان روراست باشید.» سخت ترین بخش ماجرا همین قسمت است. بخشی از ماهیت هر انسان است که وقتی شکست هایش برشمرده می شوند، وضعیتی تدافعی به خود بگیرد. شما و گروه همراه تان باید بتوانید در همین زمینه با همدیگر صحبت کنید و با دقت دریابید که کدام بخش از فرآیندهای تولیدی و کاری شما به شکست منجر شده اند. اما هرگز نباید انگشت اشاره را به سمت کسی بگیرید و کسی را مقصر اعلام کنید. توأمان هر کسی نیاز دارد تا درباره اتفاقات روی داده روراست و صادق باشد و بتواند با گشودگی درباره آنها صحبت کند. برای مثال، آیا گروه بازاریابی شما برنامه های بزرگی برای محصول جدید شرکت تان ریخته اند ولی به خاطر کمبود وقت لازم نتوانستند تا این برنامه ها را به درستی پیش ببرند؟ به آنها اجازه دهید تا خودشان به راحتی با شما سخن بگویند بدون آنکه شما از کوره در بروید و آنها را سرزنش یا متهم کنید.

۴. «تنظیمات و تغییرات جدید را انجام دهید.» باید دریابید که چگونه مشکلاتی را از سر راه تان بردارید که دفعه قبل مانع از موفقیت نوآوری های شما شد. برای نمونه، اگر گروه تولید شما موفق نشد و گروه بازاریابی شما شکست خورد، آنگاه چه بسا بتوانید در برخی موارد به پیمانکاران بیرونی روی بیاورید، کارمندان جدیدی استخدام کنید، یا حتی در برخی از بخش هایتان تغییرات و جابه جایی های بنیادین انجام دهید. با این کار می توانید از نو وظایف را تعریف و تقسیم کنید، به نحوی که آنها برای دفعه بعدی بتوانند تمرکز بیشتری بر موفقیت محصول جدید داشته باشد.

۵. «به خلاقیت و ایده های نو بیش از پیش بها دهید.» اگر تغییرات آشکارا جواب نداد، آنگاه وقت آن فرا رسیده تا قوه خلاقیت را فرا بخوانید. چه بسا محصول شما کارآیی لازم را نداشته باشد ولی بتواند به ایده ای نو برای خدماتی نو منجر شود. اگر پیش تر تلاش کرده بودید تا این محصول را با قیمت های بسیار پایین و تکان دهنده به فروش برسانید، چرا این بار تلاش نکنید که همین محصول را با تغییراتی اندک به عنوان محصولی مجلل و گران قیمت به فروش برسانید؟ نوآوری های شکست خورده همواره می توانند ایده هایی نو تولید کنند تنها اگر به شیوه خلاقانه راجع به آنها فکر کنید.

۶. «دریابید که چه زمانی باید از خیر کار بگذرید.» پس از آنکه مدت زیادی از شکست برخی شرکت ها گذشت و همگان در جریان ورشکستگی شان قرار گرفتند، بسیاری از صاحبان کسب و کارهای کوچک نومیدانه و بی دلیل دست به هزینه های زیادی می زنند تا شکست شان را جبران کنند و هزینه های بر باد رفته را احیا نمایند. اما واقعیت این است که اگر شما همه تلاش تان را انجام دادید تا دست به هر تغییری بزنید که مناسب می دانستید، و البته با این وجود نوآوری های شما هرگز جواب خوبی پس ندادند، آنگاه وقت آن فرا رسیده است تا جلوی ضرر بیشتر را بگیرید و به معنای واقعی کلمه از خیر این کار بگذرید.

گردآوری توسط: تحقیقستان

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از ۱ تا ۵ به این مقاله امتیاز بدید

میانگین رتبه 0 / 5. تعداد امتیاز ها: 0

تا حالا امتیازی ثبت نشده است! برای این مقاله امتیاز ثبت کنید.

حسین شریفی

راه موفقیت، همیشه در حال ساخت است؛ موفقیت پیش رفتن است، نه به نقطه پایان رسیدن . ما در تحقیقستان تلاش میکنیم تا بهترین ها را برای شما به ارمغان آوریم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا