نجات جان در بلاهای طبیعی
نجات جان در بلاهای طبیعی
دیده شده که اشخاصی پس از حادثه زلزله و یا دیگر بلایای طبیعی جان سالم به در برده اند اما متاسفانه به خاطر دیر رسیدن کمک ها, از تشنگی یا گرسنگی و حتی زخم های کاری و عفونی جان خود را از دست داده اند و این در حالی است که اگر این افراد از قبل برای چنین شرایطی آمادگی داشته و بسترهای حمایتی را فراهم می کردند, چه بسا زنده می ماندند همه ما می دانیم حوادثی مثل زلزله ممکن است در هر ساعتی از شبانه روز و بدون هیچ گونه هشداری رخ دهد با این شرایط ما ناگزیریم خودمان را از قبل برای رویارویی با چنین شرایط پیش بینی نشده ای, آماده کنیم در ادامه بیشتر بخوانید
شما باید اقلامی چون پتوی اضطرای، کیسه خواب و یا پتوهای معمولی و یک چادر به اندازه تعداد نفرات اعضاء خانواده در بسته آماده سازی پیش از وقوع حوادث طبیعی داشته باشید. وجود پتو بسیار لازم می شود، برای اینکه ممکن است وقوع حادثه طبیعی در روزها و یا شب های سرد سال باشد از این رو داشتن پتو برای گرم ماندن بسیار ضروری و حیاتی است.
در ادامه این مطلب شما را با مهم ترین و ضروری ترین مواردی که باید پیش از وقوع حوادث طبیعی در نظر داشته باشید، آشنا می کنیم. یادمان نرود رعایت چنین مواردی نمی تواند از بروز حوادث ناگوار جلوگیری کند اما می تواند در شرایط سخت حتی جانمان را نجات دهد.
۱. تامین آب شرب سالم
یکی از مهم ترین مواردی که شما باید در بسته آماده سازی پیش از وقوع حوادث طبیعی در نظر داشته باشید آب سالم است. همان طور که می دانید دست یابی به آب سالم پس وقوع حوادث ناگوار طبیعی همچون زلزله و یا سیل، کار بسیار سختی است. چرا که آب سالم و فاضلاب ممکن است با هم مخلوط شوند. از این رو مصرف آن ها می تواند ما را به انواع بیماری ها مبتلا کند که در چنین شرایطی اصلا به صلاح ما نیست. یک فرد بالغ حداقل نیاز به یک الی دو گالن آب در روز دارد، اما در شراط اضطراری یک گالن برای نوشیدن سه روز یک فرد نیز کافی است، چرا که در شرایط سخت نوشیدن آب سالم بسیار حائز اهمیت است. از آنجایی که بلایای طبیعی همچون زلزله قابل پیش بینی نیست، سعی کنید وقتی تاریخ مصرف آب رو به پایان است آن را با یک گالن جدید عوض کنید تا آبی که پس از حادثه مصرف می کنید، سلامتی شما را تهدید نکند.
۲. تامین غذاهای خشک و یا دیر فاسد شدنی
تامین غذا پس از آب در اولویت دوم قرار دارد. سعی کنید، غذاهایی دیر فاسد شدنی همچون کنسروها و انواع خشکبار را در بسته آماده سازی پیش از وقوع بلایای طبیعی، داشته باشید. در این مورد از کنسروهایی استفاده کنید که درب شان به آسانی و بدون نیاز به درب بازکن باز می شود اما اگر احیانا به چنین کنسروهایی دسترسی نداشتید، یک درب بازکن کنار کنسروهای خود قرار دهید. سعی کنید مصرف سه روز غذا را برای خود و اعضای خانواده در نظر داشته باشید. در ضمن برای گرم کردن غذاها از اجاق های سفری که معمولا برای چندین ساعت آشپزی و یا گرم کردن غذا، سوخت پرورپان و یا دیگر گازهای سوختی را به اندازه کافی دارند، بهره ببرید. هدف از این کار از بین بردن آلودگی احتمالی غذاها با گرم کردن است. این کار تا مستقر شدن در یک جای امن می تواند توان و انرژی لازم را به شما بدهد.
۳. ملزومات پناهگاه پس از وقوع حادثه
اگر خانه خود را از دست داده اید و یا برای دوری از خطر آوار، باید از آنجا فاصله بگیرید، رفتن به یک پناه گاه چه طبیعی و یا مصنوعی بسیار ضروری است. به یاد داشته باشید که پناه گاه نیز باید دارای شرایطی باشد؛ شما باید اقلامی چون پتوی اضطرای، کیسه خواب و یا پتوهای معمولی و یک چادر به اندازه تعداد نفرات اعضاء خانواده در بسته آماده سازی پیش از وقوع حوادث طبیعی داشته باشید. وجود پتو بسیار لازم می شود، برای اینکه ممکن است وقوع حادثه طبیعی در روزها و یا شب های سرد سال باشد از این رو داشتن پتو برای گرم ماندن بسیار ضروری و حیاتی است.
۴. تجهیز جعبه کمک های اولیه
بسیار مهم است که شما پس از وقوع بلایای طبیعی جعبه کمک های اولیه در دسترس داشته باشید. یادتان باشد درون جعبه کمک های اولیه باید یکسری داروهای مهم مثل انواع مسکن ها، آنتی بیوتیک ها و داروی های ضد اسهال و … وجود داشته باشد. همچنین یک جعبه کمک های اولیه خوب باید به اندازه کافی گاز استریل، باند، نوار چسب، دستکش های یک بار مصرف، ضد عفونی کننده های ضروری، قیچی، ماسک هوا و دیگر لوازمی که ممکن است در هنگام بروزحوادث طبیعی لازم باشد را در خود داشته باشد. مقدار لوازم پزشکی و داروهای درون جعبه کمک های اولیه باید یک هفته باید کافی باشد. در ضمن تعداد نفرات خانواده خود را نیز برای این منظور در نظر بگیرید. سعی کنید یک ورق آنتی هستامین نیز درون جعبه کمک های اولیه شما باشد که در صورت لزم بتوانید با واکنش های آلرژیک مبارزه کنید. وجود دماسنج طبی هم ممکن است به کارتان بیاید. وجود قرص های تب نیز بسیار ضروری است. از آنجایی که در هنگام بروز حوادث طبیعی امکان مجروح شدن شما و خانواده تان وجود دارد، پر کردن جعبه کمک های اولیه را جدی بگیرید. چرا که وجود برخی عفونت ها به همراه تب زیاد می تواند موجب مرگ انسان شود.
۵. آماده کردن وسیله ای برای روشن کردن محیط
معمولا پس از به وجود آمدن بلایای طبیعی جریان برق قطع می شود. وقتی که جریان برق قطع شود، در هنگام تاریکی شب با تاریک بودن محیط، احتمال به وجود آمدن حوادث مرگبار به خاطر نداشتن دید کافی دور از انتظار نیست. با این شرایط سعی کنید یک چراغ قوه دستی که شارژ کافی داشته باشد را درون بسته آماده سازی پیش از وقوع حوادث طبیعی داشته باشید. حتما باتری های اضافی کنار چراغ قوه خود داشته باشید. وسایل روشنایی چون کبریت و شمع نیز می تواند برای مدت کوتاهی جواب گوی نیازتان باشد. سعی کنید هفته ای یکبار چراغ قوه ها را تست کنید، در صورت شارژ نبودن باتری ها و خراب بودن چراغ قوه آن را با یک چراق قوه سالم جایگزین کنید.
۶. رادیو وسیله ای برای باخبر شدن از محیط اطراف
داشتن ارتباط در شرایط اضطراری بسیار مهم است. سعی کنید یک رادیوی جیبی که با فرکانس منطقه شما همخوانی دارد را به همراه یک جفت باطری نو درون بسته حوادث خود قرارد دهید. چرا که در شرایط اضطراری مثل سیل و یا زلزله ممکن است تلفن و یا موبایل تان قطع شوند و شما هیچ گونه ارتباطی با بیرون از پناه گاه خود نداشته باشید شاید این حالت چند روزی طول بکشد و داشتن یک رادیو به شما کمک می کند تا به اخبار دسترسی داشته باشید و از میزان خسارت و یا رسیدن کمک ها و دیگر اخبار درباره حادثه رخ داده با خبر شوید.
۷. داشتن پول نقد به اندازه کافی
وقتی منطقه ای دچار حادثه می شود، بی شک بیشتر وسایل ارتباطی و اینترنتی قطع می شوند، با این حساب شما برای خرید لوازم و یا خوردنی های ضروری نمی توانید از کارت های بانکی و یا کارت های خرید استفاده کنید. داشتن مقدار کافی پول نقد می تواند در چنین شرایطی بسیار مشکل گشا و ضروری باشد.
۸. سعی کنید تلفن همراهتان همواره شارژ داشته باشد
این احتمال وجود دارد که پس از وقوع حادثه طبیعی تلفن های همراه کار کنند. از این رو سعی کنید که موبایل های تان همواره شارژ داشته باشند. داشتن یک پاور بانک شارژ شده می تواند چندین بار موبایل تان را شارژ کند؛ پس سعی کنید در خانه خود حتما یک پاور بانک داشته باشد. در ضمن برخی از چراغ های ال ای دی به کمک پاور بانک ها نور خوبی تولید می کنند. شما می توانید با استفاده از آن ها محیط تاریک خود را در طول شب های بدون برق، روشن کنید.
۹. حفظ اسناد شخصی
حفظ اسناد شخصی مانند گواهینامه رانندگی، شناسنامه، کارت ملی، پاسپورت، بیمه نامه، اجاره نامه، سند خانه و زمین، اطلاعات پزشکی و کارت های اعتباری شما بسیار مهم و ضروری است، ولی ممکن است در چنین شرایط هولناکی اصلا به چشم نیایند، سعی کنید آن ها را قبل از وقوع حادثه، در مکان هایی قرار دهید که پس از وقوع حوادث ناگوار کمترین آسیب را ببینند، چرا که در شهر و یا منطقه ای که دچار آسیب جدی شده، شاید تا ماه ها نتوانند اسناد جایگزین را دراختیارتان قرار دهند. از این رو با مشکلات بسیار زیادی روبه رو خواهید شد.
۱۰. داشتن لوازم بهداشتی و لوازم شخصی
درست است که در شرایط سخت شاید همراه داشتن لوازم شخصی و بهداشتی؛ همچون مسواک و یا صابون برای شستشوی دست ها آنچنان ضروری نباشد، اما رعایت بهداشت در هر شرایطی به نفع تان خواهد بود. رعایت بهداشت در چنین شرایطی کار بسیار سختی است اما می تواند سلامت شما را حفظ کند.
نکته: «یادمان باشد که حوادث در کمین ما هستند از این رو ما باید برای رویارویی با آن ها آمادگی کافی داشته باشید. با این تفاسیر سعی کنید در صورت توانایی موارد بالا را در خانه های خود اجرا کنید. آمادگی برای رویارویی با حوادث پیش بینی نشده می تواند درصد خسارت های جانی و مالی را به میزان قابل توجه ای کاهش دهد.»
گردآوری توسط: تحقیقستان