محیط زیست و کشاورزی

تخته فیبر نیمه سخت (MDF)

تخته فیبر نیمه سخت (MDF)

ام.دی.اف برای اولین بار در در سال ۱۹۶۵ در امریکا ساخته شد هم اکنون به نامتخته بارابورد به بزار عرضه می شود .ام.دی.اف دارای بافتی بسیار متراکم می باشد . روکشهایی از چوب و مصنوعات روکشی بر روی این محصول چسبانده می شود مانند: روکشآلدر، روکش فرمیکا که نوع فرمیکا مقاوم نسبت به آب می باشد.

نوع الدر آن نسبت به آبو سایر عوامل مقاوم نمی باشد .تخته فیبر سخت: در سال ۱۹۲۶ اولین کارخانه تولیداچ.پی.ال در شهر لورل تاسیس شد که این واحد در حال حاضر بزرگترین کارخانه تولیدکننده اچ پی .ال در دنیا به شمار می رود.

دو نوع از این تخته ها عبارتند از:

روکوب گونیایی:

این صفحات دارای رنگهای مختلفی مانند: مرمری روشن و تیره هستندو گاهی رنگ آنها را به صورت موج چوب در می آورند. این صفحات قابل شستشو با آب سرد وگرم است وبرای پوشش دیوار ها به کار می رود

روکوب مربعی:

گاهی صفحات روکوب را به شکل (مربع یا مستطیل ) در می آورند وبرای پوشش کف آشپزخانه، حمام، و سرویسها استفاده می شود.

H P L

فرمیکا با اسم اختصاری HPL که مخفف HIGH PRESSUS LAMINATE می باشد یک کلمهاسپانیایی و معرف ورقه ای است مرکب که از چندین لایه ساخته شده از الیاف (مثلکاغذ)آغشته به رزین های عمل کننده در گرما (گرما سخت)که تحت تاثیر حرارت و فشار ۵مگا پاسگال به هم چسبیده باشد. یک یا دو سطح فرمیکامی تواند از ورقه های رینگی یاتزیینی آغشته به رزین ملامین پوشیده شود .در ایران به تولید ورقه های فرمیکای ضدحرارت و رطوبت پرداخته می شود و در حال حاضر از کشورهایی نظیر هند، ترکیه،سوریه،… نیز وارد می شود. مواد اولیه معمولی جهت ساخت فرمیکا یا HPL عبارتند از: کاغذ کرافتک، کاغذ دکورتیو ، رزین فنلیک ، و رزین ملامین می باشد.

خصوصیت روکش فرمیکا :

مقاومت های رطوبتی :

مقاوم در برابر آب و بخار بدون ترک خوردگی و ورقه ورقه شدن . جذب رطوبت در حال غوطه وری در آب کمتر از ۶درصد و افزایش ضخامت ناشی از جذب آبآن کمتر از ۱۰درصد می باشد.

مقاومت حرارتی :

تحمل دمای خشک و شوک حرارتی تا ۱۸۰درجه سانتیگراد. مقاومت دربرابر حرارت سیگار بدون باقی ماندن اثر آن . تغییرات ابعادی در دمای بالا کمتر از ۳درصد می باشد .

سایر مقاومت ها :

به دلیل استفاده از چسب رزین فنو لیک در تولید فرمیکا درمقابل جریان الکتریسیته مقاوم بوده به دلیل استفاده از جسب رزین ملامین در سطح لایهباعث مقاومت رویه در برابر اسیدهای ضعیف شده است .

H D F

تخته فیبر سخت: در سال ۱۹۶۲ اولین کارخانه تولید اچ.پی.ال در شهر لورل تاسیسشد که این واحد در حال حاضر بزرگترین کارخانه تولید کننده اچ پی .ال در دنیا بهشمار می رود.

دو نوع از این تخته ها عبارتند از:

روکوب گونیایی :

این صفحات دارای رنگهای مختلفی مانند: مرمری روشن و تیرههستند و گاهی رنگ آنها را به صورت موج چوب در می آورند. این صفحات قابل شستشو با آبسرد و گرم است وبرای پوشش دیوار ها به کار می رود

روکوب مربعی :

گاهی صفحات روکوب را به شکل (مربع یا مستطیل ) در می آورند وبرای پوشش کف آشپزخانه، حمام، و سرویسها استفاده می شود .

کفپوشهای h d f

لایه این پارکتها به صورت زیر است :

۱_ سطح خارجی از لمینت سخت و مقاوم۲_ ورق فلم طرح چوب ۳_ فیبر ضدرطوبت H.D.F

۴_ سیستم اتصال تاپ لاک ۵_ (TOP LOOK ) ورق ملامین ضر رطوبت

ابعاد این کفپوش توسط شرکت های مختلف متفاوت است.پانلهای معدنیپانلهای چوب و سیمان( CEMENT BOARD (C.Bپانلهای چوب و گچ (GYPSUM FIBER BORD (G.F.Bپانل های چوب و سیمان (C.B) : سابقه تولید صفحات چوب و سیمان به سال ۱۹۱۴می رسد که در اتریش نوعی پانل فشرده چوبی که در ساخت آن از کربنات منیزیم به عنوانعامل اتصال دهنده به کار رفته بود تولید گردید .

در سال ۱۹۸۲ برای تولید اینپانلها از سیمان پرتلند استفاده شده و در سالهای پس از آن از کچ به عنوان اتصالدهنده استفاده گردید. واحد های تولید کننده پانل های چوب و سیمان در ایالات متحدهاز سال ۱۹۴۰شروع به کار نمود. در این فرایند می توان از الیاف دیگری مانند: ماسی،شن، پرلیت، را نیز می توان مورد استفاده قرار داد. از فرایند جدید در تولید اینتخته می توان تزریق دی اکسید کربن به داخل آن که منجر به افزایش مقاومت آن می شودنام برد .

موارد مصرف پانلهای چوب و سیمان (C.B): این پانلها در ساختمان به ویژه درپوششهای داخلی سقف و و دیوار ها و نمای خارجی ساختمان کاربرد گسترده ایدارد.

پانلهای چوب و کچ (G.F.B ) : پانلهای گچی از ترکیب ذرات چوب و گچ های مصنوعیکه خود از محصولات جانبی فرآیندهای تولید کود های مصنوعی می باشند به دست می آید. هزینه تولید این تخته ها به دلیل استفاده از این مواد پایین بوده. ارزش صفحات گچیتقویت شده حدوداً نصف قیمت تخته خرده چوب ساخته شده با رزین اوره فرمالدئید است بهدین ترتیب این فرآورده دارای قدرت رقابت بالایی می باشد .

موارد مصرف پانلهای چوب و گچ (G.F.B) : از صفحات چوب و گچ در داخل ساختمان بهعنوان پوشش کف، پوشش داخلی دیوار ها، دیوارهای جدا کننده(پارتیشن)و غیره استفاده میشود .

پانهای چوب و لاستیک : در این فرآیند که از الیاف چوب و تایر فرسوده و رزیناستفاده می شود، با تغییر درصدمواد اولیه،تخته هایی به دست می آید که ویژگیهایمتعددی در برابر رطوبت،کشش،و ضربه از خود نشان می دهد سالانه ۲۴۰ملیون تایر درایالات متحده فرسوده می شود که این تعداد تایر فرسوده یک مشکل زیست محیطی جدی محسوبمی شود که با این فن آوری تا حدودی از مشکلات مربوط به آن کاسته شده است.

گردآوری توسط: تحقیقستان

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از ۱ تا ۵ به این مقاله امتیاز بدید

میانگین رتبه 0 / 5. تعداد امتیاز ها: 0

تا حالا امتیازی ثبت نشده است! برای این مقاله امتیاز ثبت کنید.

حسین شریفی

راه موفقیت، همیشه در حال ساخت است؛ موفقیت پیش رفتن است، نه به نقطه پایان رسیدن . ما در تحقیقستان تلاش میکنیم تا بهترین ها را برای شما به ارمغان آوریم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا