تاکتیک های بازاریابی با موبایل
تاکتیک های بازاریابی با موبایل
بسیاری از کسب وکارها و برندهای امروزی, برنامه های بازاریابی خود را با تمرکز بر کاربران موبایل و کسانی که همیشه آنلاین بوده و در حال کسب اطلاعات و سرگرم کردن خود در محیط موبایل هستند, قرار می دهند اما برای جذب آنها راه های زیادی وجود دارد که یک دسته از آنها تاکتیک های بازاریابی کششی بود که برای مخاطبان فعال استفاده می شد دسته دیگر که در این مطلب به آن می پردازیم, تاکتیک های فشاری هستند در ادامه بیشتر بخوانید.
بازاریابی فشاری برای مخاطبان «منفعل» استفاده می شود؛ یعنی کسانی که خودشان به دنبال محتوا و فعالیت های بازاریابی شما نمی آیند و این شما هستید که در خواسته یا فعالیت کنونی آنها خللی ایجاد می کنید تا محصول یا خدمت خود را تبلیغ کنید.این نوع از تاکتیک ها را بدون شک بارها دیده اید. پیامی تبلیغاتی که در بین یک بازی موبایل، پیدا می شود و برای ادامه بازی مجبورید آن را ببندید. همچنین کلیپ کوتاهی که پیش از فیلم جست وجو کرده خود در یوتیوب باید آن را ببینید. در هیچ کدام از این موارد، شما به دنبال جست وجوی یک محصول یا خدمت خاص نبوده اید و این تبلیغ بوده که مدتی از وقت شما را تقریبا به اجبار می گیرد تا پیامش را برساند. این نوع از تاکتیک های بازاریابی، انواع مرسومی دارند که عبارتند از:
پیام ها (اس ام اس، ام ام اس)
پیغام های فشاری در اپلیکیشن ها
پیام های آی بیکون (iBeacon)
به طور کلی، فعالان بازاریابی برای جلب توجه کاربر موبایل از یک یا چند مورد از این تاکتیک ها به طور همزمان استفاده می کنند. اما با توجه به ماهیت مختل کننده این نوع از پیام ها و تبلیغات و گاهی آزار کاربر، نیاز است حتما به این موضوع توجه شود که دست کم پیام های مرتبطی برای آنها ارسال شود. یعنی باید توجه داشته باشید در چه زمانی و چه مکانی، مخاطب شما، پیامتان را دریافت می کند. به عنوان مثال، ارسال یک پیام دیرهنگام، قطعا نتیجه دلخواه شما را در پی نخواهد داشت (موضوع ساده ای که بسیاری از کسب وکارها از آن غافل می شوند).
استفاده از اس ام اس و ام ام اس:
پیام های متنی هم مانند ایمیل، ابزاری فشاری است و مانند آن هم می توان بین مخاطبان دسته بندی هایی ایجاد و پیام های متفاوتی برایشان ارسال کرد. با این حال، مشتریان بالقوه شما، پیام های متنی را نسبت به ایمیل در فرصت کوتاه تری بررسی خواهند کرد و حالت شخصی و خصوصی تری هم دارد. در یکی از تحقیقات چند سال پیش شرکت سینگل پوینت در آمریکا، مشخص شد که بیش از ۹۹درصد از پیام های متنی ارسالی به موبایل افراد، باز می شود. این رقم، سه برابر نرخ باز شدن ایمیل افراد است. از طرف دیگر ۹۰ درصد این باز و خوانده شدن در همان ۳ دقیقه نخست دریافت پیام، اتفاق می افتد.با چند کاراکتر متنی می توان اطلاعات کافی را به مخاطبان انتقال داد و البته گاهی با قرار دادن یک تصویر یا لینک وب سایت در آن، راه کسب اطلاعات بیشتر را باز گذاشت. هر چند خود ما هم ممکن است به برخی از برندها اجازه دهیم پیام های اطلاع رسانی خود را برای ما ارسال کنند، مساله حریم شخصی و زمان ارسال پیام باید به شدت مورد توجه قرار بگیرد.
پیغام های فشاری در اپلیکیشن ها:
آن دسته از فعالان بازاریابی که هم اکنون هم یک اپلیکیشن موبایل مخصوص به خود دارند، از این فرصت برخوردارند که از تمایل کاربران برای دریافت پیغام های فشاری مطلع شوند. آنها می توانند از کاربران خود، برای این نوع از تبلیغات، اجازه بگیرند. به طور معمول این گزینه به کاربران داده می شود که در عوض یک مبلغ مشخص، تبلیغات از اپلیکیشن آنها حذف شده و بدون وقفه به فعالیت خود بپردازند. در طرف مقابل، استفاده رایگان آنها از اپلیکیشن به معنای دریافت محتوای تبلیغاتی بیشتری است. در این پیغام ها که در خلال کار با اپلیکیشن ها ظاهر می شوند، معمولا کاراکترهای کمتری نسبت به اس ام اس می توان استفاده کرد و در بسیاری از مواقع هم امکان قرار دادن تصویر یا کلیپ ویدئویی خاصی در آنها وجود ندارد. با این حال، می توان با استفاده از امکانات موبایل فرد، از موقعیت مکانی او آگاه شد و پیغام های ارسالی را براساس محل کنونی حضور او، متناسب سازی کرد. البته در این شکل از تبلیغات فشاری هم مانند پیام های متنی، باید مراقب بود که کاربران را با حجم و تعداد زیاد پیام ها آزار نداد. در غیر این صورت، نه تنها ممکن است آنها از دریافت پیغام های خود صرف نظر کنند، بلکه ممکن است به طور یکجا، اپلیکیشن شما را هم حذف کنند. برای اجتناب از چنین شرایطی، بازاریاب ها باید قضاوت صحیحی از زمان و دلیل ارسال پیغام ها داشته باشند. برای پیغام های حساس به زمان مانند یک خبر فوری یا ورود یک دوست نزدیک به یک رسانه اجتماعی، زمان بسیار مهم است و پیغام بلافاصله ارسال می شود. برای موارد دیگری که حساسیت کمی به زمان دارند، مانند اطلاع رسانی درباره یک بازی جدید برای موبایل با تغییرات در ویژگی های اپلیکیشن، معمولا روزها و زمان هایی در نظر گرفته می شود که احتمالا کاربران واکنش بهتری به پیغام نشان می دهند.
مداخله دادن کاربران اپلیکیشن ها با فناوری آی بیکون:
در حال حاضر، خدمات در محل گسترش زیادی یافته و روز به روز هم بر کاربرد آنها افزوده می شود؛ به ویژه زمانی که یک کاربر از اینترنت وای فای استفاده می کند. در همین حال، فناوری های دیگری مانند آی بیکون از بلوتوث استفاده می کنند تا برای کاربران یک اپلیکیشن، پیامی فشاری ارسال کنند. این تاکتیک به ویژه برای دستیابی به افرادی کاربرد دارد که در یک ساختمان و فضای سربسته بوده و آنتن دهی و موقعیت یابی آنها با مشکل مواجه است. بیکن ها، قطعات سخت افزاری ارزان قیمتی هستند که با توجه به اندازه کوچکشان، به راحتی هم می توان آنها را پشت قفسه فروشگاه مخفی یا به دیوار وصل کرد. این فناوری از مخابره بلوتوثی کم مصرف استفاده کرده و با شناسایی یک دستگاه موبایل وارد شده به محدوده فروشگاه، پیغامی برای آنها ارسال می کند تا در صورت تمایل، اپلیکیشن طراحی شده، برای آنها نصب و باز شود.
گردآوری توسط: تحقیقستان