تکنولوژی و فناوری‌

ای پی ادرس

ای پی ادرس

برای اینکه ارتباط بین سرویس دهندگان اینترنتی و سرویس گیرنده گان به نحو مطلوبی انجام شود هر ماشینی در اینترنت باید یک آدرس معتبری داشته باشد. این آدرس ، IP آدرس نامیده می شود. که یک عدد ۳۲ بیتی متشکل از ۴ قسمت ، که به وسیه نقطه از هم جدا شده اند. مانند: ۲۱۷٫۲۸٫۱۵۸٫۵بدلیل فراموشی سریع اعداد وارقام توسط کاربران اینترنت ونیز بدلیل احتمال تغییر شماره IP سرورها ، برای دیدن یک وب سایت ، بجای استفاده از IP آدرس از نام دامنه آنها استفاده می شود. همه وب سرورها دارای دامنه هستند که از قبل ثبت نام کرده اند.

کامپیوترهایی که با خط تلفن به اینترنت وصل می‌شوند آی‌پی پویا دارند، یعنی در هر تماس، آی‌پی آن‌ها را ISP اختصاص می‌دهد و احتمالاً هر بار که به اینترنت وصل می‌شوند آی‌پی متفاوتی می‌گیرند. برای دیدن آی‌پی رایانه خود می‌توانید از برنامه inipcfg.exe در ویندوز ۹۵ و ۹۸ و ME یا ipconfig.exe در ویندوز ۲۰۰۰ و XP استفاده کنید. اگر از لینوکس یا یونیکس (یا سیستم‌های مبتنی بر آن‌ها (استفاده میکنید، از دستور ifconfig استفاده کنید.

IP آدرس یک عدد ۴ بایتی (۳۲ بیتی) بوده که به فرم w.x.y.z تنظیم می شود .بدیهی است که ۲۵۵> z،y،x،w>0. البته اعداد مرزی بین ۰تا ۲۵۵ را باید طبق قوانین خاصی مورد استفاده قرار داد که به تفصیل مورد بحث قرار می گیرد.

هر آدرس از دو قسمت تشکیل شده:

الف)یک قسمت در سمت چپ که بین تمامی سیستم های به کار رفته در هر شبکه مشترک است ویک قسمت در سمت راست که برای هر سیستم منحصر به فرد است .به عبارت دیگر IPAddress از دو بخش زیر تشکیل شده:

a)Network ID or Net ID

b)Host ID or  Node ID

 ب) شبکه های مختلف هر کدام Net ID های مختلف دارند و تکراری نیست.

Net ID ممکن است ۳ بایت مثل (۲۰۰٫۵٫۰٫۱ ) یا ۲ بایت مثل (۱۳۰٫۲۵٫۰٫۱(  یا ۱ بایت مثل (۱۰٫۰٫۰٫۱ ) بدیهی است که هر چه تعداد بایت های Net ID بیشتر باشد شبکه های بیشتری را می توان شماره گذاری کرد اما از آن طرف تعداد Host های موجود در شبکه محدود تر می شود. بسته به این که تعداد بایت های Net ID چند رقم باشد ۳ کلاس متفاوت IP Address پدید می آید:

Net ID=1byte(8bit)=classA

 Net ID=2byte(16bit)=classB

Net ID=3byte(24bit)=classC

در هریک از این آدرس ها از مقایسه ی اعداد با یکدیگر به راحتی می توانیم Net ID یعنی وجه مشترک آنها را تشخیص داده و به سرعت کلاس آن را تعیین کنیم اما اگر یک IP Address را به تنهایی به ما بدهند و بگویند در چه کلاسی است چه جوابی برای آن داریم؟در اینجا جدول زیر به ما کمک می کند:

Class

W

A

۱۲۶-۱

B

۱۹۱-۱۲۸

C

۲۲۳-۱۹۲

یعنی از روی رقم اول سمت چپw)) می توانیم بفهمیم که یک آدرس در چه کلاسی است.

سوالاتی که ممکن است ما از خود بپرسیم:

۱٫آیا w می تواند با ۰ آغاز شود؟خیر IP Address نمی تواند با عدد ۰ آغاز شود.

۲٫عدد ۱۲۷ کجا می رود؟ هر آدرسی که به صورت  ۱۲۷٫x.y.zباشد اصطلاحا Loop back خوانده می شود.
آدرس خود یا loopback: با این آدرس IP یک کامپیوتر می تواند پیغامی را برای خودش ارسال کند. این آدرس معمولاً برای عیب یابی شبکه و تست کردن آن استفاده می شود.

  اعداد محدوده  ۲۲۴تا ۲۳۹ در کلاس D قرار گرفته اند که برای Multicasting  استفاده می شوند .بنا براین آدرس های موجود در کلاس A,B,C برای ,Unicast وکلاس D برای Multicast استفاده می شوند.

Host(Node ID)

Net ID

W

Usage

Class

۳Byte

۱Byte(8 bit)

۱۲۶-۱

Unicast

A

۲Byte

۲Byte(16 bit)

۱۹۱-۱۲۸

Unicast

B

۱Byte

۳Byte(24 bit)

۲۲۳-۱۹۲

Unicast

C

۲۳۹-۲۲۴

Multicast

D

اکنون که با فرمت IPAddress آشنایی مختصری پیداکردیم می توانیم قوانین آدرس دهی را دقیق تر بررسی کنیم :

قانون اول :در یک شبکه مشخص هر Host باید حداقل یک آدرس منحصر به فرد را در یکی از کلاس های A,B  یا C داشته باشد .ضمنا هر شبکه دارای Net ID جداگانه ای از شبکه های دیگر است .

قانون دوم :در یک شبکه ی مشخص برای آنکه کلیه Host ها بتوانند مستقیما و بدون واسطه با یکدگر ارتباط داشته باشند باید دارای Net ID یکسان باشند.

قانون سوم : Host IDنمی تواند همگی با هم ۰ یا همگی با هم ۲۵۵ باشد.چنانچه تمامی بیت های مربوط به Host ID برابر با ۰ باشد در آن صورت به عدد حاصله اصطلاحا آدرس شبکه یا Network Number (به اختصار NN ) می گویند.می توان گفت که NN برابر است با Net ID به علاوه ی Host ID هنگامی که تمامی بیت های آن صفراست .

چنانچه تمامی رقم های مربوط به Host ID همگی با هم ۲۵۵ باشند آنگاه عدد حاصله برای Broadcast Address استفاده می شود یعنی برای ارسال اطلاعات به تمامی سیستم های موجود در همان شبکه.

قانون چهارم :Net ID نمی تواند همگی باهم ۰ یا همگی با هم ۲۵۵ باشد .در عملاین اتفاق نمی افتد زیرا رقم اول یعنی W همواره جزئی از Net ID بوده و از جدول پیدا است که هیچ گاه صفر نیست.

گردآوری توسط: تحقیقستان

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از ۱ تا ۵ به این مقاله امتیاز بدید

میانگین رتبه 0 / 5. تعداد امتیاز ها: 0

تا حالا امتیازی ثبت نشده است! برای این مقاله امتیاز ثبت کنید.

حسین شریفی

راه موفقیت، همیشه در حال ساخت است؛ موفقیت پیش رفتن است، نه به نقطه پایان رسیدن . ما در تحقیقستان تلاش میکنیم تا بهترین ها را برای شما به ارمغان آوریم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا