تکنولوژی و فناوری‌

معرفی زبان برنامه نویسی پایتون و نحوه یادگیری آن

معرفی زبان برنامه نویسی پایتون و نحوه یادگیری آن

پایتون از جمله زبان‌های برنامه‌نویسی قدرتمندی است که در زمینه علم داده‌ها، یادگیری ماشینی، خودکارسازی سامانه‌ها، توسعه وب، واسط‌های برنامه‌نویسی و … به کار گرفته می‌شود. در همین راستا مجموعه آموزشی فرادرس که بزرگترین مجموعه آموزش آنلاین کشور می باشد در جهت تولید محتوای آموزشی برنامه نویسی پایتون نظیر آموزش شی گرایی در پایتون و آموزش کار با پایگاه داده در پایتون و … اقدام کرده است.


پایتون (Python) چیست؟

پایتون یک زبان برنامه نویسی قدرتمند سطح بالا، شئ گرا و حرفه‌ای می‌باشد که در حال گسترش روز‌افزون در جهان است. این زبان با قابلیت‌های فراوان و شگفت انگیزی که دارد تحولی در دنیای برنامه نویسی از توسعه برنامه‌های تحت وب تا ایجاد بازی‌های رایانه‌ای، بوجود آورده است.

پایتون ابتدا در سال 1991 وارد دنیای برنامه نویسی شد و در سال‌های اخیر توجه برنامه نویسان را به خود جلب کرده و روز به روز بر طرفداران آن افزوده می‌شود.

تعداد کلمات کلیدی پایتون کم، ساده و کاملا قابل درک است و این موضوع فهم و یادگیری آن را برای کاربران تازه‌کار بسیار ساده کرده است. در واقع این زبان پیچیدگی‌های معمول سایر زبان‌ها را ندارد و پس از برنامه نویسی، منطق آن کاملا قابل درک است. این زبان اپن سورس را می‌توان در زمان کوتاهی به خوبی یاد گرفت و بواسطه کتابخانه‌های گسترده‌ای که دارد از آن استفاده‌های فراوان کرد.


کابردهای زبان برنامه نویسی پایتون چیست؟

  1. خودکار‌سازی برنامه‌ها
  2. گسترش برنامه‌های تحت وب
  3. اسکریپت نویسی
  4. آنالیز اطلاعات
  5. توسعه اپلیکیشن‌های تحت وب

ویژگی مهم زبان برنامه نویسی پایتون چیست؟

یکی از ویژگی‌های زبان‌های محبوب، آموزش‌های زیاد آن می‌باشد که در خصوص پایتون در صورتی‌که منابع گزارشی در گیت هاب درست باشند می‌توان گفت که رتبه سوم محبوب‌ترین زبان را در دنیا دارد، بنابراین منابع آموزشی بسیار زیادی از این زبان در اختیار کاربران قرار دارد.

از زب‍‌ان پایتون برای توسعه وب در قسمت بک‌اند نیز می‌توان استفاده‌های فراوانی داشت و در صورتی‌که در این زمینه مهارت داشته باشید می‌توانید درآمد مناسبی از همین طریق کسب کنید.

البته با همه این تفاسیر نمی‌توان گفت پایتون برای همه مناسب است بلکه این یک انتخاب است که براساس نیازمندی‌های متفاوت انجام می‌شود. این زبان به سبب سطح بالا بودن آن برای استفاده برنامه‌های نزدیک به سخت افزار مانند کار با سیستم عامل مناسب نیست.

در مقابل موارد گفته شده شاید بتوان گفت نقطه ضعف پایتون نسبت به سایر زبان‌های پرکاربرد برنامه نویسی، سرعت کندتر آن است که همین امر ممکن است باعث ترس و نگرانی کاربران شود که اگر به آن واقع بینانه نگاه کنیم پایتون برای بیش از نود درصد مواقعی که استفاده می‌شود به اندازه لازم سریع است.


آیا یادگیری پایتون ساده است؟

یادگیری کم‌دردسر پایتون به برنامه‌نویسان تازه‌کار اجازه داده است با صرف کمی وقت اصول اولیه این زبان را یاد بگیرند و اولین برنامه کاربردی خود را با این زبان طراحی کنند.

این زبان به گونه‌ای ساخته شده است که ترکیب نحوی آن کاملاً خوانا است و برنامه‌نویسان بدون مشکل خاصی قادرند منطق دستورات را به‌شکل صریح و روشنی درک کنند و برای همکاران خود شرح دهند.

سادگی، خوانایی و دور بودن از پیچیدگی‌های رایج باعث شده است تا پایتون به گزینه ایده‌آلی برای تدریس در مدارس و مراکز آموزشی تبدیل ‌شود. همین سادگی و دور بودن از پیچیدگی‌ها است که باعث شده است پایتون اولین انتخاب برنامه‌نویسانی باشد که تازه به دنیای برنامه‌نویسی قدم گذاشته‌اند.

تسلط بر زبان پایتون به‌معنای آن است که طراحان می‌توانند زمان بیشتری را برای فکر کردن درباره یک مشکل و پیدا کردن راه‌ حلی برای آن صرف و در مقابل زمان کمتری برای فکر کردن در مورد ترکیب نحوی و پیچیدگی‌های دستورات این زبان صرف کنند.

همچنین، زمانی که یک برنامه به ‌طور کامل نوشته شد، طراحان با صرف کمترین زمان ممکن می‌توانند منطق به کار گرفته در کدها را برای دیگران تشریح کنند، به‌دلیل آنکه همه چیز روشن و گویا است.


پایتون برای چه کسانی مناسب است؟

پایتون به دو دلیل در دنیای برنامه‌نویسی محبوبیت فراوانی کسب کرده است: این زبان از پس طیف وسیعی از وظایف برمی‌آید و علاوه بر این، نحوه یادگیری آن برای مبتدیان بسیار ساده و بی‌دردسر است. کد پایتون از کلمات کلیدی انگلیسی استفاده می‌کند و این موضوع شروع کار با این زبان را برای همه آسان‌تر می‌کند. برای مثال در تصویر زیر، عبارت «Hello World!» را می‌بینید که با استفاده از زبان جاوا نوشته شده است.

اکنون همین عبارت را در زبان پایتون می‌بینید که بسیار ساده‌تر است و از کدهای کمتری استفاده می‌کند.

احتمالا با همین مثال کوچک مشخص می‌شود که ترجیح می‌دهید از کدام زبان برنامه‌نویسی استفاده کنید، اما توجه داشته باشید که پایتون با وجود سادگی بسیار، برای انجام پروژه‌هایی بسیار پیچیده مانند هوش مصنوعی و یادگیری ماشین نیز استفاده می‌شود. این بدان معنی است که پایتون برای طیف گسترده‌ای از کاربران مناسب است؛

از جمله:

  • کدنویس‌های مبتدی
  • توسعه‌دهندگان وب و برنامه‌های تلفن همراه
  • مهندسین نرم‌افزار
  • دانشمندان داده

و هر کس دیگری که در زمینه برنامه‌نویسی کامپیوتر کار می‌کند یا در مورد آن یاد می‌گیرد!

آیا شما هم مایل هستید از آموزش پایتون استفاده کنید؟ ما به شما مجموعه آموزش برنامه نویسی سایت فرادرس را پیشنهاد میکنیم!


محبوبیت پایتون چقدر است؟

آیا محبوب بودن یک زبان برنامه نویسی مهم است؟ بله، اگر پایتون بهترین زبان برنامه‌نویسی جهان باشد اما هیچ کاربری از آن استفاده نکند، بهترین بودن آن چه اهمیتی دارد؟ قطعا شما نمی‌خواهید پول و وقت خود را صرف یادگیری زبانی کنید که به اندازه کافی استفاده نمی‌شود.

مجله The Economist در انگلستان به خوبی محبوبیت پایتون را به نمایش گذاشته است. طبق گفته‌ی این مجله، از سال گذشته پایتون در مسیر تبدیل شدن به محبوب‌ترین زبان برنامه‌نویسی جهان قرار داشته است. از آنجا که زبان‌هایی مانند Fortran و Lisp با افت چشمگیری روبرو شده‌اند و محبوبیت زبان‌هایی مانند C و C++ ثابت باقی مانده است، زبان‌هایی مانند پایتون و جاوا اسکریپت کاملاً مورد توجه عموم قرار گرفته‌اند.


تنوع و انعطاف‌پذیری پایتون در چه حدی است؟

پایتون یک زبان برنامه نویسی همه‌کاره است . همه کاره بودن پایتون نیز بدین معنی هست که زبان پایتون می‌تواند کارهای زیادی را انجام دهد و به همین دلیل بزرگان عرصه فناوری اطلاعات مانند گوگل، فیس بوک و اینستاگرام همه و همه از زبان برنامه‌نویسی پایتون استفاده می‌کنند.

پایتون به دلیل تطبیق پذیری بالا، انعطاف پذیری و شی گرایی که دارد ؛ یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی نزد توسعه دهندگان، متخصصان علم داده، مهندسین نرم افزار و حتی هکرها می باشد. بسیاری از برنامه های تحت وب و موبایل که امروزه از آن ها استفاده می کنیم نیز به وسیله کتابخانه های پایتون ساخته شده است.


کدام یک بهترین فریمورک وب پایتون است؟

به دلیل اینکه پایتون دائما در حال رشد می‌باشد، لازم است با بهترین فریمورک های وب آن برای یادگیری در سال ۲۰۲۱ نیز آشنا شوید. همانطور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید، جنگو در این رقابت پیشتاز است؛ زیرا یکی از پرکاربردترین فریمورک های پایتون است. بعد از آن به ترتیب فلاسک و تورنادو قرار می‌گیرند.

کدام یک بهترین فریمورک وب پایتون است؟

بنابراین مطمئن هستیم که جنگو در صدر جدول است و در آینده نیز در همین موقعیت برتر باقی خواهد ماند. اما نباید از دیگر فریمورک های مدرن وب پایتون غافل شد. علاوه بر این لازم نیست که شما با این جریان حرکت کنید. هنگام انتخاب فریمورک وب باید سطح راحتی، نیاز پروژه و سهولت استفاده را در نظر بگیرید.


انواع فریمورک های پایتون چیست؟

  • DJANGO
  • FLASK
  • TORNADO
  • FASTAPI
  • AIOHTTP
  • DJANGO REST
  • Pyramid
  • Web۲py
  • TurboGears
  • Bottle
  • CherryPy

بازار کار پایتون چطور است؟

از آنجا که از زبان برنامه‌نویسی پایتون می‌توان به روش‌های مختلفی استفاده کرد، برای هر سطح از تجربه و علاقمندی فرصت‌های شغلی فراوانی وجود دارد؛ از جمله مهندس تضمین کیفیت، مهندس نرم افزار سطح مبتدی و مشاغل سطح حرفه‌ای مانند مهندسین یادگیری ماشین و هوش مصنوعی.


حقوق زبان برنامه نویسی پایتون چقدر است؟

یکی از بزرگ‌ترین مزایای یادگیری پایتون و کار کردن در این زمینه، حقوق بالای آن است. در ادامه تعدادی از مشاغل مربوط به این زبان را همراه با میانگین حقوقی که در سال دریافت می‌کنند، آورده‌ایم:

  1. توسعه‌دهنده نرم‌افزار (مبتدی): ۵۲،۴۹۱ دلار
  2. مهندس تضمین کیفیت: ۶۱،۴۵۹ دلار
  3. توسعه دهنده ارشد پایتون: ۱۱۷،۸۲۲ دلار
  4. مهندس یادگیری ماشین: ۱۴۱،۰۲۹ دلار

نیاز استارتاپ‌ها به پایتون چطور است؟

شرکت‌های نوپا برای اینکه بتوانند جایگاه خود را در بازار امروز محکم کنند، نیاز دارند محصولات خود را با بودجه کم و زودتر از موعد مقرر به بازار عرضه نمایند. از آنجا که پایتون می‌تواند هر دوی این اهداف را تحقق بخشد، زبان برنامه‌نویسی محبوب در دنیای استارتاپ است.

کارآیی و سهولت استفاده پایتون در مقایسه با زبان‌های دیگر کدنویسی، موجب اتلاف زمان کمتر و بازده بیشتر می‌گردد. استارتاپ‌ها برای شروع به کار و کسب تجربه، بسیار مناسب هستند و یادگیری پایتون باعث می‌شود شما میان گزینه‌های استخدام احتمالی، شانس بیشتری داشته باشید.


آموزش برنامه نویسی پایتون

ممکن است فکر کنید یادگیری زبان قدرتمند و همه‌کاره‌ای مانند پایتون، سال‌ها طول می‌کشد. اما جالب است بدانید متخصصان صنعت می‌گویند اگر سابقه استفاده از زبان‌های برنامه‌نویسی را دارید، اصول اولیه پایتون مواردی مانند کلمات کلیدی و انواع داده‌ها را می‌توانید در ۶الی ۸ هفته یاد بگیرید.

پیشنهاد ما به شما استفاده از آموزش های کاربردی فرادرس است. فرادرس بزرگ ترین پروژه آموزش آنلاین ایران است که در زمینه ارائه آموزش های ویدیویی مختلف از جمله آموزش برنامه نویسی پایتون گام بزرگی را در جهت ارتقا یادگیری فراگیران این حوزه برداشته است.

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از ۱ تا ۵ به این مقاله امتیاز بدید

میانگین رتبه 0 / 5. تعداد امتیاز ها: 0

تا حالا امتیازی ثبت نشده است! برای این مقاله امتیاز ثبت کنید.

حسین شریفی

راه موفقیت، همیشه در حال ساخت است؛ موفقیت پیش رفتن است، نه به نقطه پایان رسیدن . ما در تحقیقستان تلاش میکنیم تا بهترین ها را برای شما به ارمغان آوریم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا