کمک آموزشی

انشا زندگینامه دکتر بهشتی

انشا زندگینامه دکتر بهشتی

سید محمد بهشتی در دوم آبان ۱۳۰۷ در محله لُنبان اصفهان متولد شد. پدرش، سید فضل الله بهشتی، از روحانیون اصفهان بود و پدر مادرش، حاج میرزا محمدصادق مدرس خاتون آبادی، از شاگردان آخوند خراسانی و سید محمد کاظم یزدی بود و از علمای اصفهان به شمار می رفت.


تحصیلات دکتر بهشتی

شهید بهشتی از هوش و ذکاوت بسیار بالایی بهره مند بود به همین جهت در ۴ سالگی به مدرسه رفت. سید محمد بهشتی پس از گذشت چند سال در دبستان ۱۵ بهمن که قبل انقلاب به دبستان دولتی ثروت معروف بود فرستاده شد و در امتحان ورودی که از ایشان گرفته شد، تصمیم بر این شد که او از کلاس ششم ابتدایی شروع به ادامه تحصیل داشته باشد ولی مدیر مدرسه به علت کم بودن سنش وی را به کلاس چهارم ابتدایی فرستاد.

سید محمد بهشتی دو سال اول دبیرستان را در مدرسه های دولتی اصفهان طی کرد و در ۱۳۲۱ش، که جامعه ایران بعد از سقوط رضاشاه دوره پرتلاطم و پرحادثه ای را شروع کرده بود، وارد حوزه علمیه شد و در مدرسه صدر اصفهان به تحصیل علوم دینی پرداخت.

شهید بهشتی از سال سوم دبیرستان وارد حوزه علمیه شد و در مدرسه صدر اصفهان به تحصیل علوم دینی در رشته ادبیات عرب، منطق، کلام و دروس سطح فقه و اصول پرداخت و هم زمان شروع به آموختن زبان انگلیسی کرد.

شهید بهشتی در قم شاگرد استادانی مانند آیت الله بروجردی، سیدمحمد محقق داماد امام خمینی و شیخ مرتضی حائری یزدی بود. شهید بهشتی در کلاس های درس های فلسفی علامه طباطبایی بیشتر به فراگیری فلسفه روی آورد.

او هم زمان با تحصیل علوم دینی دبیرستان خود را به صورت آزاد کامل کرد و بعد از اخذ مدرک دیپلم و شرکت در کنکور وارد دانشکده الهیات شد. شهید بهشتی با مدرک لیسانس فلسفه و حکمت اسلامی از آن جا فارغ التحصیل شد.


همسر و فرزندان دکتر بهشتی

شهید بهشتی در ۲۳ سالگی با یکی از اقوام نزدیکشان به نام عزت الشریعه ازدواج کرد و ثمره این ازدواج چهار فرزند می باشد.

وی دو دختر و دو پسر دارند، نام فرزندان ایشان سیدعلیرضا وسید محمدرضا و دختر های ایشان ملوک السادات و محبوبه سادات نیز هستند.

فرزند وی سید علیرضا بهشتی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس میباشد و سیدمحمدرضا بهشتی دانشیار فلسفه دانشگاه تهران و عضو پیوسته ی فرهنگستان هنر می‌باشد.

ملوک السادات بهشتی دختر ایشان فرزند اول خانواده است که در شغل استادیار پژوهشی علوم و فناوری اطلاعات کشور نیز می‌پردازد.

سید علیرضا پسر آخر خانواده میباشد و روز مرگ پدرش ۱۹ سال بیشتر نداشت ولی حالا سالهاست که با نگهداشتن بنیاد نشر آثار و اندیشه‌های پدر تلاش در اندیشه های پدرش را دارد.


آثار سید محمد بهشتی

سید محمد بهشتی با داشتن آثار بسیار باشکوه و بی مانند خود توانسته است نه تنها در کشور ایران از محبوبیت بسیار زیادی بهره مند باشد بلکه، در خیلی از کشورهای اسلامی نیز جزء افراد شناخته شده به حساب بیاید. از مهمترین آثار شهید بهشتی میتوان به موارد زیر اشاره نمود:

– آموزش مواضع

– از حزب چه می دانیم

– بانکداری و قوانین مالی اسلامی

– ربا در اسلام

– خدا از دیدگاه قرآن

– محیط پیدایش اسلام

– بهداشت و تنظیم خانواده


ترور دکتر بهشتی

اینطور بود که یک بمب در ستون اصلی ساختمان حزب و یک بمب در زیر تریبون بهشتی گذاشته بودند که پس از انفجارسقف پایین آمد و چند نفر شهید شدند و چندین نفر زخمی شدند.

به مناسبت شهادت دکتر بهشتی ٧ تیر روز قوه قضاییه نامیده شده است و ١ تا٧ تیر را نیز هفته قوه قضاییه نامگذاری کرده‌اند.

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از ۱ تا ۵ به این مقاله امتیاز بدید

میانگین رتبه 3.1 / 5. تعداد امتیاز ها: 7

تا حالا امتیازی ثبت نشده است! برای این مقاله امتیاز ثبت کنید.

حسین شریفی

راه موفقیت، همیشه در حال ساخت است؛ موفقیت پیش رفتن است، نه به نقطه پایان رسیدن . ما در تحقیقستان تلاش میکنیم تا بهترین ها را برای شما به ارمغان آوریم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا